La guerra de 1714, de Joaquim Albareda i Joan Esculies

la-guerra-del-1714_9788498092660

Quan l’any 1700, Carles II de la casa d’Àustria va morir sense descendència després de designar hereu Felip d’Anjou, nét de Lluís XIV de França, l’equilibri internacional va sofrir un trasbals que va derivar en un conflicte bèl·lic d’abast mundial: la guerra de Successió. Als territoris hispànics la guerra era entre els regnes de la Corona d’Aragó -partidaris del candidat austríac- i la Corona castellana -defensora del candidat borbó-. El Tractat d’Utrecht, l’any 1713, va posar fi a la guerra , però el conflicte va continuar a Catalunya fins a l’històric 11 de setembre de 1714, quan Barcelona, després d’un llarg setge, va ser ocupada per les tropes de Felip V. Amb la derrota, Catalunya va perdre l’Estat i el seu sistema de representació política. Dos anys després, el Decret de Nova Planta va imposar un nou ordre polític absolutista i militaritzat de matriu castellana.

D’una manera manera i rigorosa, aquest llibre explica les claus perquè el lector entengui millor l’evolució i l’impacte de la guerra, així com les conseqüències que va tenir per a la Catalunya d’alhesores i dels segles següents. A més el llibre proposa unes rutes històriques per la geografia del conflicte i una descripció dels protagonistes.

Joaquim Albareda Salvadó (Manlleu, 1957),és catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra.

Joan Esculies Serrat (Manresa, 1976), és Doctor en Història per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives de la UPF.

Fitxa:
 Títol: La guerra de 1714
 Autor: Joaquim Albareda i Joan Esculies
 Editorial: Pòrtic
 Col·lecció: P.VISIONS
 Presentació: Rústega amb solapes
 Pàgines: 176
 ISBN: 978-84-9809-266-0
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.