“La força moral del teatre” Conferència a càrrec de Victòria Camps

REDACCIÓ | 12/09/2013

Conferència inaugural de la temporada 2013- 2014 “La força moral del teatre” a càrrec de Victòria Camps, catedràtica d’ètica a la UAB i presidenta del Comitè de Bioètica d’Espanya.

Cliqueu a la imatge per ampliar-la

La Fundació Romea per a les Arts Escèniques inaugurarà la seva temporada el proper dilluns 16 de setembre a les 19h amb una conferència magistral de Victoria Camps.

No és sorprenent constatar que l’ètica i la tragèdia neixen al mateix temps. Mentre es representen les grans tragèdies gregues, Aristòtil articula les seves idees sobre la virtut. La filosofia aporta la teoria; l’art dramàtic aporta l’emoció. Avui sabem que el comportament moral no és racionalitat pura, sinó també sentiment. Els valors han d’apassionar perquè no siguin paraules buides i sense força en la pràctica. Durant la conferència, Victòria Camps explicarà com el teatre pot ser una via d’incitació moral i un estímul emocional eficaç. Acceptar aquest repte és entendre el teatre com un servei públic o una forma de compromís cívic.
Victoria Camps es catedràtica de Filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona. De 1993 a 1996 va ser senadora per el PSC-PSOE. Ha estat també consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Actualment és presidenta de la Fundació Víctor Grifols i Lucas, i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. Ha estat guardonada amb el Premi Internacional Menéndez Pelayo i amb el Premi Nacional d’Assaig.
Aquest acte suposa el tret de sortida de la resta d’activitats que la Fundació té preparades per a aquesta nova temporada.

Dilluns, 16 de setembre de 2013, 19h – Teatre Romea (C/Hospital, 51)
Entrada amb invitació