La ciutat de Bohane de Kevin Barry

De la ma de Raig Verd Editorial arriba ‘Ciutat de Bohane’, de Kevin Barry. Amb la traducció de Ferran Ràfols.

La ciutat de Bohane és la gran protagonista d’aquesta història. Empestada pel vici, l’ambició i la corrupció, és l’escenari de la lluita de bandes que competeixen pel control de la ciutat.

Portada_Ciutat de Bohane

Logan Hartnett i els seus l’han dominat durant uns anys de calma, però hi ha rumors que el seu vell rival, el Gant Broderick, ha tornat i vol reconquerir tant el poder com el cor de la Macu, l’esposa de Hartnett. Els Cusack dels Colls, enemics ancestrals dels Pixavins d’en Hartnett, també miraran d’aprofitar aquest probable moment de debilitat. L’adolescent fatal Jenni Ching i el seu enamorat, el Llop Stanners, o la nonagenària Nina Hartnett faran també els seus moviments per decidir el destí de la ciutat de Bohane.

En la seva primera novel·la, Kevin Barry es mostra com un autor visionari que combina influències del cinema i la novel·la gràfica amb la millor tradició literària irlandesa.

El llenguatge, que va dels registres literaris als dels baixos fons, la sensació de perill i, de vegades, l’humor, fan de Ciutat de Bohane una novel·la trepidant, una d’aquelles obres de gènere que es transforma en alta literatura.

Kevin Barry va néixer i créixer a Limerick, fortament marcat pels llocs suburbans.
La seva primera ambició era ser fotògraf però amb només vint anys va començar a escriure ficció, encara que confessa que troba a faltar el periodisme, ja que també va treballar com a reporter per a algunes publicacions irlandeses. Es descriu a si mateix com un «egòlatra delirant» tremendament insegur i desesperat per ser estimat pels lectors. Ambiciós, també: «no seré feliç fins que sigui allà a dalt rebent el Premi Nobel».
Ha publicat dues col·leccions de contes, que l’han dut a guanyar diversos premis i a publicar en revistes tan prestigioses com The New Yorker. Amb Ciutat de Bohane, la seva primera novel·la, ha guanyat el Premi de Literatura de la Unió Europea, el Premi Author’s Club First Novel Award i el Premi Impac 2013.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.