Disc recomanatDISCOSGeneralIndexats 2018Picap

Les Kol·lontai publiquen ‘Cançons violeta’

Cançons Violeta (Picap, 2018), és el primer disc de Les Kol·lontai, grup format per les cantautores Montse Castellà (veu, guitarra, piano, teclats, percussió), Sílvia Comes (veu, guitarra, recitat), Meritxell Gené (veu, guitarra, harmònica, acordió diatònic, melòdica, percussió) i Ivette Nadal (veu, guitarra, percussió, recita).

La idea del projecte, que pren el nom de la feminista i política comunista soviètica Alexandra Kol·lontai, va néixer a la inauguració col·lectiva del festival BarnaSants del 2017, any en el qual el festival commemorava el centenari de la Revolució Russa. Des de llavors han realitzat més d’una trentena de concerts per tota la geografia dels Països Catalans.

A ‘Cançons violeta’ hi trobem cançons en clau de dona que parlen de la dona treballadora, de la maternitat, el sexe, el compromís, la violència masclista i la igualtat, són cançons pròpies i d’altres artistes, especialment escollides pel projecte. El fil conductor és el pensament Kol·lontai, una dona avançada al seu temps, el grup música diferents escriptores de diverses èpoques i territoris. Així, posen música a les paraules de Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Rosa Fabregat, Montserrat Roig, Sílvia Bel Fransí, Zoraida Burgos, Felícia Fuster, Mireia Calafell o Marina Garcés, entre d’altres.

Les-Kollontai_Cancons-violeta_Portada

Les Kol·lontai - Cançons violeta

  Cançons:
 01-L'horitzó
 02-Digues que m'estimes
 03-Lo fandango del compromís
 04-Joc de dames
 05-Llit petit
 06-Diacrític
 07-En els teus dits
 08-Sovint diem
 09-Hemisferi nord
 10-El petó
 11-T'estimo quan et sé nua
 12-Cristina
 13-És circular lo temps del propi enyor
 14-Galàxies
 15-Mujer en ruinas
 16-Jo sóc l'altre, tu ets jo mateixa
 17-Tornar a mare
 18-Cançó per a ningú
 19-Revolució
 20-Decidim

Comment here