DISCOSGeneral

JOANA DARK PUBLICA “LO SECÀ”, EL SEU PRIMER DISC DE LLARGA DURADA

Després de l’èxit de ‘La Lireta’ (2022), l’EP debut de Joana Dark, l’artista catalana publica “Lo Secà“, el seu nou treball que ha vist la llum avui 2 de febrer.

Joana Dark és un projecte que inicia Ariadna Rulló, qui fullejant el costumari de Joan Amades del seu pare, decideix endinsar-se per primera vegada en l’univers de l’imaginari folklòric que va poder mamar desde ben petita i portar-lo als seus coetanis transformant-ne el format però mantenint la lletra original.

Filla del veterà del folk Ton Rulló (Coses, TR, La Rural, Ton Rulló i la Pegebanda) formada en bateria i composició des de ben petita.  Després d’iniciar-se en el punk-rock, comença a obrir-se pas com a cantant amb diversos grups, deixant constància de la seva força vocal. De mica en mica s’endinsa en el món de l’electrònica i dels programes d’edició musical, fins que al 2012 comença a produir el seu primer disc de la mà de Jordi Pegenaute (Loquillo, Jackson Browne, Jaleo…). Serà al 2015 quan publiqui el seu primer LP, “Crystal Soul“, sota el segell “Temps Record“, amb una gran acceptació per la crítica i el públic.

El maig passat Joana Dark publicaba el primer i únic avançament d’aquest treball, “El Mosso“, amb la col·laboració de Ton Rulló, el seu pare. Es tracta d’una versió adaptada d’una composició original que Ton Rulló va estrenar el 2009 amb el disc ‘Menja i Calla!‘ juntament amb La Pegebanda.

Uns mesos després, on l’artista no ha parat de moure’s passant per diversos festivals com Tradicionàrius, BAM o Càntut, per fi podem escoltar el seu nou treball.

A més ve acompanyat d’un videoclip dirigit per Swallow X, per a la cançó ‘Les Segadores‘ en col·laboració amb La Bulale.

FONT: PROMOSAPIENS