Joan Pera serà ‘L’avar’ de Molière al Teatre Goya

Avar-Molière

Del 9 de febrer a l’1 de maig de 2016 el Teatre Goya acollirà ‘L’avar’ de Molière, una obra protagonitzada per Joan Pera i dirigida Josep Maria Mestres amb adaptació de Sergi Belbel. L’espectacle compta amb una gran companyia formada per Joan Pera, Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Josep Minguell, Elena Tarrats, Alba Florejachs, Manel Dueso, Òscar Castellví i Xavi Francés; és el primer text clàssic escollit per Josep Maria Pou, director artístic del Teatre Goya, per ser representat a la sala des que la dirigeix (2008).

Sinopsi
Vidu i terriblement avar, Harpagon vol casar la seva filla Elisa amb Anselm, vell i ric, disposat a prendre-la sense dot; però Elisa vol casar-se amb Valeri, que ha aconseguit entrar a la casa d’Harpagon contractat com a intendent. Al mateix temps, Harpagon i el seu fill, Cleante, rivalitzen per l’amor de Mariana.
Per ajudar el seu amo, el criat de Cleante, en Fletxa, roba l’or d’Harpagon. Acusat en fals, Valeri revela el seu amor per Elisa. Aquest tradicional recurs de la confessió acaba desfent el nus de tota la intriga: Anselm descobreix que Mariana i Valeri són els fills que creia perduts en un naufragi. Al final, ambdues parelles de joves podran casar-se i Harpagon quedarà satisfet de recuperar el seu preuat or.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.