Història de Catalunya al revés, de Jordi Creus i Francesc Ribera “Titot”

Ara Llibres publica una visió totalment nova del 1714 de la mà de Jordi Creus i “Titot”.

Història de Catalunya al revés combina ironia, humor, rigor i bons cops de falç.

Com, els catalans, ens hem pogut arribar a creure que vam perdre la Guerra de Successió? Com ens hem pogut arribar a creure que hem estat sota sobirania espanyola i francesa?

Res més lluny de la realitat! Coincidint amb la commemoració dels 300 anys de la Guerra de Successió, arriba a les llibreries un llibre que parteix del rigor històric, però ens dóna una innovadora interpretació del 1714 que combina ironia i paròdia.

Jordi Creus i Francesc Ribera ens alliberen del jou de la mentida i situen els fets reals dels catalans en l’encadenat lògic i de la història. Una història que parteix de la gloriosa victòria valenciana a la Batalla d’Almansa que va evitar l’ocupació borbònica dels Països Catalans.

Què hauria passat si el Decret de Nova Planta no hagués perjudicat Catalunya? O si Lev Trotski o Albert Einstein s’haguessin convertit en aliats de la causa catalana? Dos autors emblemàtics i una perspectiva polèmica, sobretot posada en relació a l’actualitat del país, dels darrers tres-cents anys d’història de Catalunya.

Si el nostre futur és tan esbojarrat com el passat alternatiu que explica aquest llibre, als catalans ens esperen molts segles de diversió” (Toni Soler).

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.