FiraTàrrega 2013, teatre al carrer del 5 al 8 setembre

REDACCIÓ | 03/09/2013

La programació de FiraTàrrega és sinònim d’Arts de Carrer. El seu catàleg inclou un conjunt de companyies que, en la seva majoria, entenen l’espai on s’exhibeixen com un element essencial del seu discurs: habiten places, carrers o parcs; i també racons insospitats, sorprenents o poc coneguts del medi urbà que compartim. L’espai públic en totes les seves possibilitats espectaculars, i la ciutat com a motor d’activitat artística i com a pol de creació escènica són els protagonistes absoluts de FiraTàrrega.

Els grans eixos de la programació de FiraTàrrega 2013 són la novetat, la riquesa de continguts i escriptures així com la vocació internacional de la majoria de les propostes que la integren. Una col·lecció de peces úniques que en la seva majoria estan estretament connectades, temàticament i formalment, als moments que vivim: per crítiques i compromeses; per innovadores o tecnològiques; per la seva voluntat d’arribar, essent molt personals, a públics globals. El projecte artístic de la Fira té una clara vocació democràtica, de connexió amb la ciutadania i amb el dret que tots tenim a accedir a la cultura.
Un total de 77 companyies presentaran 78 espectacles a FiraTàrrega 2013. D’aquestes companyies, un 57% són catalanes, un 22% provenen de la resta de l’Estat espanyol (17) i un 21% són internacionals (16) i arribaran de set països diferents: Mèxic, Colòmbia, Xile, Regne Unit, França, Bèlgica i Itàlia.

Del total d’espectacles de la programació oficial, més de la meitat (un 52%) són estrenes absolutes.
Del total de companyies que participen al programa FiraTàrrega, quatre són lleidatanes i oferiran cinc espectacles diferents.
Pel que fa a gèneres, un 74% de les propostes d’enguany (37) es troben sota el paraigua de les Arts de Carrer (incloent espais no convencionals) i el 26% (13) són espectacles de teatre de sala (incloent espais a l’aire lliure). En general, la programació inclou propostes de teatre, circ, dansa, noves dramatúrgies, espectacles multidisciplinaris, performances, instal·lacions de carrer i musicals.
Respecte als públics, un 44% de les propostes estan pensades per a adults (22) i la resta són espectacles per a tots els públics (56%, 28 espectacles).
Si ens fixem en els preus, un 48% dels espectacles són gratuïts, mentre que un 26% són propostes de sala de pagament i un altre 26%, espectacles d’Arts de Carrer d’aforament restringit.
Font: FiraTàrrega
Més Informació: www.firatarrega.cat/