RecomanemRecordem

Festival Acústica 2013

MARTA BASCU, REDACCIÓ GIRONA | 13/08/2013

Festival musical que té lloc a finals d’agost i a principis de setembre. Els escenaris són espais urbans del centre de Figueres, La Rambla, Plaça de l’Ajuntament o a l’entorn del Museu Dalí. Enguany el festival arribarà a la 12a edició.

Destaquem l’Acustiqueta, que es cel·lebra en horari de tarda, i s’hi poden trobar espectacles per la mainada, entre altres, aquest any repeteixen l’Orquestra Di-Versiones amb l’espectacle Di-verKid’s. Són concerts a la fresca i la majoria d’ells gratuïts.
La dotzena edició de l’Acústica s’ha dissenyat, per intentar superar els 60.000 espectadors de l’any passat.
La part diürna del festival, reconvertida des de l’any passat amb l’Acustiqueta i que va aplegar prop de 15,000 persones, s’ha potenciat incorporant un nou espai per poder acollir més quantitat de públic.
El festival Acústica ha estat reconegut amb el premi ARC al millor festival de Catalunya del 2012, premis que otorga la indústria musical del directe.
El festival Acústica, tot i el context de crisi actual, manté el caràcter de gratuïtat de la majoria dels seus concerts. D’aquesta manera la idea de festival urbà, ubicant escenaris entorn del Museu Dalí, segueix intacta. Els concerts s’ubiquen a la Rambla, Plaça de l’Ajuntament, Plaça Josep Pla i Plaça Catalunya. Locals que habitualment programen música en directe de la ciutat de Figueres, com el Soul Cafè o el Music Hall es converteixen en escenaris del festival.
Des de fa 5 anys es van començar a programar concerts de pagament al Claustre Ramon Mun-taner, enguany, aquests concerts s’han traslladat al Teatre El Jardí, un espai que permet un major nombre d’assistents a aquestes actuacions. Hi actuaran Andrea Motis i Joan Chamorro Group, Manel i Paco Ibáñez.

Ampliar informació: Web del Festival Acústica

Comment here