FADE 2013 – 5è Festival d’art digital i electrònica a la Cellera de Ter

REDACCIÓ | 04/07/2013

Durant la primera setmana de juliol, i especialment durant el divendres dia 5 i el dissabte dia 6, La Cellera de Ter acull la 5ena edició del Festival d’Art Digital i Electrònica FADE, amb més de 30 propostes gratuïtes amb la ciència i la tecnologia aplicades a la creació artística com a eix conductor.

Del dia 28 de juny al dia 4 de juliol tenen lloc les habituals xerrades divulgatives a la plaça de l’església: “Interessos empresarials rera els grans mitjans de comunicació”(Enric Marín), “Bases i curiositats de l’ecocardiografia” (Aleix Rius), “Música i tecnologies: entre l’experimentació i el control” (Carme Pardo), “Astrofísica de butxaca: un passeig per les estrelles” (Albert Bosch), i “Art i Activisme 2.0”.
Una de les novetats d’aquest any tindrà lloc el divendres dia 5, amb la primera edició del Festival de Curtmetratges Fas-Curt i el petit homenatge que es retrà al veterà cineasta de Vilobí d’Onyar Joaquim Puigvert, pioner del cinema experimental als anys 50.
La nit es tancarà amb una sessió del DJ anglès Scratch B basada en un recorregut a través de la història de la música electrònica, acompanyada per les projeccions dels alumnes del curs de VJ organitzat pel FADE.
El dissabte dia 6 engegarà a les 10 :00h del matí a ca les germanes carmelites amb la innauguració de l’exposició de projectes multimèdia . Entre aquests es poden destacar la instal·lació de música electroaquàtica que Xavi Lloses ha preparat dins la capella, les propostes interactives de Marc Barnada i Xavi Montojo, o els treballs dels alumnes del Grau en Multimèdia de la UOC.
Igualment, dins el mateix lloc, es projectarà de manera ininterrumpuda el film “Trobat a Internet”, produït a partir de breus videos lliures de drets d’autor que durant les últimes setmanes els internautes han anat penjant al Facebook del FADE.
A les 11:30h a la plaça de l’església, Josep Duran, del Departament de Química de la UdG, oferirà un taller de ciència recreativa “amb fum i explosions” dirigit a totes les edats, mentre Lion Navoo Dread Rude Station DJ i la il·lustradora Wäwä s’encarreguen d’ambientar encara més l’espai.
A les 17:00h de la tarda, Esteve Farrés i Jaume Farigola conduiran un taller de tècniques de dibuix amb espirògrafs i de construcció d’un jardí cònic per mainada; i a les 18:30h, Esperit! , nom darrera el qual s’amaguen els loops, instruments acústics i pedals electrònics de Mau Boada, actuarà al pati de ca les germanes.
La programació de nit s’iniciarà a partir de les 22:00h amb tres espectacles:
“Teresa”, una curiosa obra d’ombres xineses, projeccions i música electrònica a càrrec de la companyia Enclaud’ombra i Lluís Sala (DJ Motörheidi). 
“Rèquiem per un piano”, de Ambundimoniacadaorella, peça electroacústica durant la qual un vell piano de paret es veurà sotmès als pitjors ultratges fins acabar lluitant contra la força de la gravetat a 16 metres d’alçada. 
I “Suspès”, de Santi Vilanova i Àlex Posada, una proposta que farà bategar les finestres i arbres de la plaça de l’església al ritme de la música. Finalment, els DJs Ingrid Blancafort (Techno), Bittenpen (UK Bass House/Future Garage) i Koulomek (Retro gaming Live) prendran possessió de l’escenari, al mateix temps que els làsers d’Axel Litoral i les projeccions i robots d’Alba G. Corral, Eduard Llorens i Marc Gálvez convertiran l’espai en una veritable caixa de llum i so.

Per ampliar informació: www.fadefestival.com