Presentació de Homer: L’Odissea del grup Melodemodomies

Avui 1 de maig a les 18:00h es presenta a la Fira del llibre de València el DVD i CD de l’espectacle `Homer: L’Odissea´, del grup Melodemodomies. Es tracta d’un treball fet a partir de la gravació de l’espectacle audiovisual homònim en què es barregen distintes vessants artístiques com ara la literatura, la música i la pintura, i que ens transporta a mons insòlits i fantàstics en el viatge de retorn d’Ulisses la seva pàtria, Ítaca.

odisea

Melodemodomies és un nom de fusió, en el més estricte sentit musical. Seguint la tradició, la melodia de la lira acompanyà el rapsode Demòdoc quan, al cant VIII de l’Odissea, va recitar primer la història dels amors d’Ares i Afrodita i després la destrucció de Troia mentre “Ulisses es consumia, i el plor, des dels ulls, li mullava les galtes” (VIII, 521-522).

El grup Melodemodomies neix l’any 2009 quan Miquel Pérez Perelló (Dénia, 1975, compositor i guitarrista) i Tomàs Llopis (Beniargeig, 1054, rapsode) musiquen el Llibre de Dénia de Vicent Andrés Estellés i el presenten sota el nom “Cant a la terra”. Aquest projecte els porta a tocar en diferents pobles i ciutats i fins i tot als mateixos premis Vicent Andrés Estellés.

Ara ens presenten el DVD i CD de l’espectacle Homer: L’Odissea, que va ser gravat per Sebastian Cuenca a l’Auditori de Rafelbunyol al mes de març de 2014. El tècnic musical va ser Santiago Cantó Durà. La traducció dels textos és de Joan Francesc Mira, els dibuixos del pintor Joan Castejón i la direcció i creació de l’animació de Eltakataka

Melodemodomies estan de gira amb L’Odissea. De moment, les dates confirmades són:

1 de maig, 18h Fira del Llibre de València (Museu de prehistòria)

29 de maig, 19:30h , Centre Social de Dénia

8 d’octubre, Casa de la cultura de Xàbia

Font: Mésdemil

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.