Era broma és el nou llibre de l’autor de Moo Pak, Gabriel Josipovici.

Era_Broma_9788415539674

Gabriel Josipovici, un dels escriptors anglesos més prestigiosos, ens proposa en aquesta ocasió que llegim només per diversió. Com si juguéssim a una mena de Cluedo.

Hi trobarem el baró, un home d’edat avançada amb una gran fortuna; la seva esposa, l’Espelth, una dona nerviosa que vol seguir sent rica; l’Alphonse, un antic pallasso reconvertit en investigador privat que s’involucra en una trama d’espionatges creuats; la Isabelle, una estudiant d’art que, gràcies als seus encants, s’aprofita de tots els homes amb qui es creua, i una intricada xarxa d’enganys, xantatges, robatoris i plans d’assassinat.

Amb aquests elements i la qualitat literària de Josipovici ens espera una gran lectura, i segur que alguna cosa més que simple diversió.

Gabriel Josipovici va néixer a Niça el 1940. Va viure a Egipte del 1945 al 1956, any en què va arribar a la Gran Bretanya. Es va graduar en Llengua anglesa i va ser professor a la Universitat de Sussex fins al 1998.
És un dels escriptors anglesos contemporanis més prestigiosos, tot i que les seves obres de ficció han estat durant molt de temps ignorades per ser considerat un autor «merament experimental».
Ha publicat catorze novel·les, tres volums de contes i diverses obres de crítica literària; també ha escrit obres de teatre que s’han representat a la Gran Bretanya, França i Alemanya i que han estat adaptades a la ràdio; les seves novel·les i els seus assajos han estat traduïts als principals idiomes europeus i àrabs.
Per la seva primera col·lecció de relats, Mobius the Stripper, va ser guardonat amb el Somerset Maugham Award, un premi que finalment no va poder rebre atès que no és britànic de naixement.
També ha estat finalista del Booker Prize. Actualment és col·laborador del Times Literary Supplement.

Fitxa:
 Títol: Era Broma
 Autor: Gabriel Josipovici
 Traducció: Ferran Ràfols
 Il·lustració: Mai-Loan
 Editorial: Raig Verd
 Col·lecció: Raigs Globulars
 Format: 213 x 143 cm
 Pàgines: 176
 ISBN: 978-84-15539-67-4
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.