Avui tenim l’honor d’entrevistar a l’Adrià Salas, cantant de La Pegatina.
– 10 anys de La Pegatina són molts anys, no?
De fet, ja som a l’onzè! Passa volant, perquè passen moltes coses contínuament i no hi ha moment de cansar-se. Hem anat molt més enllà del que esperàvem i encara ens queda molt per fer.
– Què en queda de La Pegatina dels inicis?
Les ganes de treballar, l’estil i la sinceritat. Durant aquests anys hem guanyat un munt de coses bones com experiència, sociabilitat, visió clara de les coses, viatges, converses enriquidores i més.
– Com porteu l’èxit, us ha canviat la vida?
La vida és un continu canvi i tot és benvingut, sempre que no t’avorreixis o que deixi de motivar-te. No sé si tenim èxit tal com la gent se l’imagina. El que sí és cert és que fora de l’espectacle tenim molt poc temps per la resta de coses importants.
– Sovint, abans o després dels vostres concerts, us podem veure entre el públic. És potser aquesta proximitat el que fa que agradeu i us admiri tanta gent?
Espero que el que faci que agradem a la gent sigui la música i els concerts. Després hi ha la resta, però és una cosa normal veure el grup d’abans o sortir després del concert a parlar amb la gent i fer-se fotos. No té res d’estrany, no?
– I als altres països, com és aquesta acollida per part del públic?
Sovint és millor que aquí. I no perquè els d’aquí ens tractin malament sinó perquè no és igual la reacció quan algú no t’ha vist mai en directe i se’ns troba. El seu ‘subidón’ és més gran.
– A auva!cat hem tingut l’oportunitat d’entrevistar a molts artistes i ens trobem sovint que vosaltres hi heu col·laborat d’una manera o altre, que en penseu del fet de fer o rebre col·laboracions, que us aporta com a grup?
Com a grup no sé si ens aporta molt, a banda d’aquesta sensació d’estar a tot arreu. Ens aporta com a músic i com a panorama. Creiem que si podem ajudar altres grups o fer-los feliços, ho hem de fer. I encantats que creixin tots els grups i, de retruc, tota la cultura. Ja hem ajudat que la música sigui accessible i no s’hagi de piratejar, i també hem fet que els últims anys a les festes majors hi hagi grups de cançons pròpies en lloc d’orquestres.
– Suposem que hi ha algú que encara no us coneix, que li podríem dir per a que vingui a un concert vostre?
Si donem pistes, potser no sorprèn tant! jaja
Els festivals europeus són de tarda, poden anar les famílies senceres a veure-hi concerts
– A l’últim concert que vàrem assistir, reivindicàveu uns horaris de concert més accessibles per facilitar l’assistència de públic de totes les edats. Què en penseu dels horaris què es programen en aquest país?
Evidentment, són uns horaris que busquen més el lucre que potenciar la cultura. Vivim en la cultura de l’embriaguesa i som dels països més drogoaddictes del món. Els festivals europeus són de tarda, poden anar les famílies senceres a veure-hi concerts. Això potencia que els joves ja sentin amor per la cultura des de petits, promou la normalitat, hi ha menys consum energètic i més eficiència en la gestió cultural, també.
– Tants concerts donen per moltes anècdotes, ens expliqueu una?
En tenim tantes que mai recordem cap. Som un cas.
– I ara… ‘Lloverà y yo veré Tour 2014’ quanta gent cal per moure una gira com aquesta?
Anem 12 persones, però en realitat n’hi ha quasi 25 que hi treballen. És una gira que es mou per tot el món i això vol dir que es necessita un equip molt gran per fer-ho possible.
– Hi haurà sorpreses aquest any, cançons noves?
Estem fent una cançó nova en directe, que es diu ‘El Revulsiu’ i també una versió d’un grup de Barcelona que es diu ‘Vàlius’ i que tenen un tema molt enganxós que es diu ‘Crit’.
– I un nou disc, per a quan?
Aquest any el gravarem i sortirà la primavera de l’any que ve. El tornarem a gravar amb en Marc Parrot, vistos els resultats de l’últim i volem seguir creixent també en qualitat discogràfica.
– Sou un grup amb molt d’èxit i no obstant, seguiu regalant la vostra feina mitjançant la web. Sabem que una cosa no té a veure amb l’altre, però ens podríeu dir quin és l’objectiu d’aquest sistema?
De fet, ja s’ha acabat el fet de fer descarregar la música. Ara ja és accessible a tothom. Tan bon punt surt un disc ja el pots trobar sense piratejar. I això és una cosa que hem aconseguit després d’anys de lluita. El sistema és senzill, si les cançons són accessibles creix el consum cultural.
– Parlem d’Internet i de les xarxes socials, que n’opineu? Us les gestioneu vosaltres?
Sí, fins que puguem, així serà. Ens agrada veure què pensa la gent i poder respondre’ls-hi les preguntes, sempre i quan no ens convertim en una oficina d’atenció al client.
En nom d’Au va! et vull donar les gràcies per la teva amabilitat i facilitats que ens has donat a l’hora de fer aquesta entrevista.
Comment here
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.