EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Strombers

– Qui són els Strombers?
Strombers som un grup de la Catalunya central que provem de portar cançons allà on ens deixen fer-ho.

– Quan vareu començar al món de la música?
Vam començar amb els Sinvers per allà al 1999, fent Jam Sessions i tocant per passar-nos-ho bé. Ara vindria a ser al mateix però amb els nostres temes.

– Sou els mateixos components, els quals vàreu començar aquest projecte?
No, el grup ha sofert diversos canvis. És molt difícil mantenir una mateixa formació durant gaires anys, perquè inevitablement surten opinions i estils de vida diferents i irreconciliables musicalment. Canviar la formació és sovint el preu que es paga per mantenir l’amistat.

– Quins són els vostres principals referents musicals?
Depèn molt de cada component. Hi trobaríem Bob Marley, hi trobaríem folk americà, català, hi trobaríem The Specials, Skatalites, Madness, hi trobaríem ranxeres, narcocorridos i una mica tot el que ens passi per davant. Si bé sempre provem que tant els discs com directes siguin potents i festius, no solem fer cap lleig a la majoria d’estils.

– Us en recordeu del primer concert que va fer la banda?
Com que tampoc podríem dir quan exactament es va formar la banda, un dels primers concerts deu ser a Cardona, al mític Firabar, en alguna Jam Session que coincidíssim els que vam formar la banda i tocant algun dels primers temes.

– Què sentiu al pujar a l’escenari?
És com fer un esport d’aventura. Et puja l’adrenalina i veus que tothom està connectat amb tu, vivint la música tant o més que tu. És una sensació que enganxa molt i crea dependència.

– Ens explicaríeu alguna anècdota que us hagi passat en una actuació?
En podríem explicar moltes! Explicarem l’última. Unes noies van contactar amb nosaltres per fer-nos una sessió de Tuppersex al camerino d’un concert, i els vam dir que encantats. Va ser una molt bona experiència que recomanem a tothom! Vam descobrir moltes coses i va ser molt inspirador a l’hora de tocar! Al pròxim concert, si vol venir algú a vendre’ns enciclopèdies que es posi en contacte amb nosaltres!

– Podríeu triar una cançó que sigui especial per vosaltres? Quina i per què?
De les nostres no podríem trobar-ne cap de preferida a les altres… Segurament alguna de les què precisament no toquem gaire i que ens agradaria tocar més. N’hi ha d’altres que pots acabar-les odiant de tocar-les massa, o perquè recordes que va costar déu i ajuda gravar-les. Tot i això, depèn bastant de cada component i també de l’instrument que toca.

– Què voleu transmetre amb les vostres cançons?
El que ens mou és poder transmetre la mateixa energia que sentim nosaltres quan composem i sobretot interpretem les nostres cançons. Provem de fer cançons amb un missatge positiu, i provem de portar alegria allà on anem.

– Què n’opineu de l’actual situació musical del nostre país?
Des de fa “poc” temps hi ha hagut una revifalla pel que fa a grups a Catalunya, i sobretot pel que fa a públic. Hem vist a néixer molts grups amb als que ara compartim escenaris i que veiem que tenen molt bona resposta de públic, i podem dir que veiem una escena catalana forta i consolidada. Ara bé, aquesta escena no sempre es veu reflectida als mitjans de comunicació, per exemple. Ens sap una mica de greu que els mitjans es facin ressò d’una escena que es ven com a alternativa però que s’ha convertit precisament en l’establishment a nivell de mitjans, i que els grups que realment tenen públic i que trobem a les festes quedin al marge de tot això.

– Fiesta Ilegal. Vol. 1 (2003), Que ruli (2005), Blú (2006), Extraterrestres (2009) i el passat 2012 va sortir al mercat el vostre darrer treball “Jrujenjúnjel”. I el nom Jrujenjúnjel?
Tenim 10 o 12 respostes diferents per aquesta pregunta. Avui toca la que diu que és el soroll que fan els coloms quan remuguen. A més, és un nom que costa molt de dir, però que quan ho aconsegueixes no se t’oblida. Per nosaltres s’ha convertit en el nostre “crit de guerra”.

– Què hi trobarem a “Jrujenjúnjel” respecte els vostres treballs anteriors?
Jrujenjúnjel és una bona síntesi del què representa Strombers. Hem provat de trobar l’energia dels primers discs i pensem que ho hem aconseguit. Estem molt contents dels temes, han agradat a la gent, i això és el més important.

– Quins són els vostres projectes professionals presents i futurs?
Aquest 2013 celebrem 10 anys del primer disc, “Fiesta Ilegal vol.1”, i per això l’hem tornat a gravar totalment. És un treball que porta molta feina, però que en cert sentit ho devíem al disc i als nostres seguidors, ara que disposem dels mitjans per fer un disc que soni com ha de sonar.

– Facebook, twitter, sou un grup que esteu a les xarxes socials, què en penseu d’elles?
Pensem que són una molt bona manera de connectar amb el teu públic sense intermediaris. Et permeten comunicar-te molt ràpidament i pensem que ajuden a la promoció dels grups a nivell mundial. Sovint trobem gent de, per exemple, centre i sud-amèrica que ens ha descobert a través de Facebook o Youtube. Això fa 10-15 anys era impensable! I és una cosa que ens fa feliços.

– Ara que teniu l’oportunitat que la gent que no us coneix, sàpiga de l’existència de Strombers, què els hi diríeu perquè es decideixin a venir als vostres concerts i a comprar els vostres discs?
Diríem que a Strombers hi trobarà l’alegria i les ganes de passar-s’ho bé que a vegades ens falten, i més en els temps que corren. Els diríem que vinguin a algun dels nostres concerts i que ballin, que cantin i cridin fins agafar agulletes, i que llavors estaran enganxats per sempre més, com nosaltres.

Des d’auva!cat volem donar-vos les gràcies per haver-nos concedit aquesta entrevista.

Voleu conèixer millor a Strombers?
 Web: www.strombers.com
 Facebook: www.facebook.com/strombers2
 Twitter: @strombers
 Youtube: stromberstv

Comment here