Entrevistem Smoumolnö

Totes les entrevistes són especials i les fem amb tota la il·lusió del mon, però avui tenim el plaer de presentar-vos l’entrevista que hem fet a Smoumolnö, grup format per tres membres de Ja t’ho diré, ells són Sebastià Saurina, Jesús Moll i Carles Pons, que junt el Jepi Castilla, exmembre del grup Cap de trons han creat aquest nou projecte. Com és habitual en ells, molt amablement ens han concedit part del seu temps i d’aquest n’ha sortit aquesta entrevista.

Smoumolnö està format per Jepi Castilla, Carles Pons, Jesús Moll i Sebastià Saurina – Foto: Josep Iñigo

Per què el nom de Smoumolnö?
Va ser a partir d’una situació amb un afinador, algú va dir, es mou molt no? Referint-se a l’ agulla. Després, com és normal entre nosaltres vam començar a desvariar sobre el nom donant una grafia nòrdica…

Ens podríeu dir qui forma el grup Smoumolnö?
Bateria i percussió: Charly Pons (expercussiónista de Ja T’ho Diré).
Guitarra solista i veus: Jepi Castilla (ex Cap de Trons…).
Guitarra rítmica i veu solista: Titi Saurina (exguitarra de Ja T’ho Diré).
Baix i veus Fly Moll: (exbaixista de Ja T’ho Diré).

D’on veniu, d’on sou?
Els tres membres de Ja t’ho diré venim i som de Menorca, d’això ja fa més de vint anys, els mateixos que fa que vivim a Girona (Girorquins). En Jepi és de Terrassa, fa quatre anys que viu a Girona.

Sou persones conegudes i amb un bagatge professional d’anys, però ens explicaríeu com sorgeix el grup? Hi va tenir alguna cosa a veure el retrobament de Ja t’ho diré?
No, va sorgir de natural i perquè ens venia de ganes fer aquest nou projecte. Això va començar abans de la possibilitat del retrobament dels ja t’ho. De fet en Titi no tenia cap intenció de treure aquests temes en directe. El grup sorgeix d’un acústic en el que tocaven en Fly en Titi i Jepi. En Carlos va venir a veure’ns i en aquell mateix moment es va convertir amb el bateria del grup (encara no teníem el nom).

Quins temes ens oferiu en directe, són cançons creades per aquest nou projecte?
El directe son 15 cançons de creació pròpia i una versió d’en Antonio Vega (Lucha de Gigantes).Totes les cançons són de collita pròpia. No, son cançons creades per en Titi i algunes d’elles editades en un disc anomenat Diminutes de Sebastià Saurina I una d’en Fly.

Pel que fa a cançons de Ja t’ho diré, n’incorporareu alguna al vostre repertori?
De moment no, però el repertori de “Ja T’ho” en la seva majoria són de membres d’aquest nou grup i si és dona el cas tampoc tindrem cap problema en fer alguna revisió d’alguna d’elles.

A part de vosaltres quatre, teniu col·laboracions d’altres grups o cantants?
De moment no. Potser mes endavant, tenim la intenció d’incorporar un teclista.

Havent realitzat el passat 18 d’octubre el concert de presentació, ens en podríeu fer cinc cèntims de com va anar i de quina rebuda vàreu tenir del públic?
Sa veritat és que no ens esperàvem una acollida tan bona, tant d’assistència de públic Com de critica positiva del públic que ens va venir ha veure. Nosaltres també vam quedar molt satisfet d’aquest concert.
El concert va anar millor del que vàrem preveure. A la gent li va encantar i vàrem notar que els temes en alguns casos els commovien. Des d’aquí volem agrair a tota la gent que va venir el seu recolzament en aquest nou projecte. El dia 18 va ser molt especial Ja que era el nostre primer concert i, la veritat ens ho varen passar genial, posant-hi tota l’energia i la il·lusió del començament d’un nou projecte.

Parleu-nos del directe, com és? Que ens oferiu, música tranquil·la o realment podrem ballar i moure’ns molt?
Es podria dir que hi ha un fil conductor de cançons de caire intimista i d’altres cançons que donen un toc més “roquer”. Tenim cançons variades amb lletres que arriben i melodies suaus. També tenim d’altres mes mogudes amb aires pop mediterranis.

Hi ha intencions de treure un disc? Si és així quan veurà la llum?
Les ganes en principi hi son, però sense presses. De moment estem treballant en el directe i veure com es mou tot plegat, ens ho fem tot nosaltres i això vol dir més feina per nosaltres.

Teniu tancades dates per fer més concerts? Si és així a on i a quines poblacions us podrem veure?
Fins aquest moment tenim el 29 de Novembre a la sala La Bombolla (Girona), i algunes dates no confirmades (us tindrem al corrent).

A qui llegeixi aquesta entrevista i vulgui conèixer el vostre nou projecte, que li diríeu per animar-lo a venir a veure un directe vostre?
Que vagin a la pàgina de Sebastià Saurina o Diminutes al SoundCloud, Spotyfy, Itunes i escoltar algunes de les cançons que fem en directa.
Els hi diríem que si volen passar una bona estona escoltant un grapat de bones cançons que els hi faran viatjar… Que surtin de casa i venguin a passar una bona estona amb els Smou.

Moltes gràcies per haver-nos concedit aquesta entrevista. De part de tot l’equip d’ Au va! us volem desitjar tot l’èxit que de ben segur aconseguireu en aquest nou projecte.
Gràcies a vosaltres per interessar-vos en aquest nou projecte, una abraçada de part dels components del grup “Smoumolnö”.