EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Projecte Mut

Avui parlarem amb els eivissencs David Serra i Joan Barbé, ells són els dos components de Projecte Mut, un projecte que arranca l’any 2005.

– A qui no us conegui, qui i que és Projecte Mut?
Projecte Mut és un grup de folk-rock cantat en català provinent d’Eivissa.

– Formeu o heu format part d’altres projectes musicals, actualment teniu plena dedicació a Projecte Mut?
Últimament sí, tot i que va per etapes. Ara estem totalment enfocats a la feina amb Projecte Mut, però abans ho hem estat tant amb Statuas d Sal com amb Ressonadors.

– Feu folk rock i definiu la vostra música com a “Folk dels quatre vents”, ens explicaríeu a que us referiu amb aquesta definició?
Li diem “Folk dels quatre vents” perquè bevem dels quatre punts cardinals. A les nostres cançons es poden trobar influències arabesques, mediterrànies, americanes o cèltiques. No tenim por de viatjar mitjançant les cançons.

– Teniu algun referent musical?
Molts i molt variats: Miquel Gil, Pearl Jam, Serrat, Celtas Cortos, Waterboys, Midnight Oil…

– Perquè “Corda i Poal”?
És una expressió eivissenca que ve a dir “ungla i carn”, o parlant malament, “cul i merda”. Tracta dels binomis inseparables.
Per una banda, és un petit homenatge a Toniet Barbé, tiet i padrí d’en Joan, que va morir d’un càncer ara fa un any i mig i va ser un personatge important en quant al recolzament a la cultura eivissenca i als grups de l’illa. Per altra, tenia sentit, ja que nosaltres som dos al grup, mesclam Folk i Rock, modernitat i tradició, instruments de rock i tradicionals.

– Quin procés creatiu seguiu, d’on surten les lletres de les vostres cançons i en què us inspireu?
Moltes de les nostres lletres provenen de poesies d’autors quasi sempre eivissencs o formenterers, però també en fem de pròpies. Sovint parlen de situacions quotidianes, de la vida, de l’amor, o simplement de coses divertides.

– Què voleu transmetre amb el disc, de què ens parla?
Sobretot volíem que fos un disc més colorista que el primer, “Poèsica”, que era molt més rud i pur. Colorista en quant a la imatge, però també en quant al so. Hem tractat la producció del disc d’una manera més treballada, apropant-nos cada vegada més a la nostra identitat sonora.

– Quins instruments tradicionals hi podem escoltar?
Tambor pagès, castanyoles, espasí, flaüta…

– Com és Projecte Mut en directe, quants músics hi participeu?
En directe som sis persones a dalt de l’escenari, tot i que alguna vegada portem un percussionista més, o un petit grup de vent.

– Com us trobeu més a gust, en petit format o en banda?
En banda, sens dubte. També estem molt a gust en petit format, a trio, però és cert que quan actuem amb tota la banda s’entén millor el concepte del grup i aconseguim arribar millor a la gent.

– Com teniu l’agenda per aquest 2013?
Doncs molt millor del que ens pensàvem a priori, la veritat. Ja portem fets varis concerts a fora de les Pitiüsses: Barcelona, Lleida, Tarragona, Andorra, i properament Girona. Fins i tot tenim previsió d’actuar a algun festival a Catalunya aquest estiu, visitar el País Valencià i seguir tocant pels nostres seguidors a Eivissa.

– Internet i les xarxes socials són un mitjà perfecte per la promoció dels grups, que en penseu d’aquest medi?
Per a nosaltres ha suposat una ajuda molt important, ja que vivint a una illa moltes vegades estàs desconnectat del que passa culturalment arreu teu. A través de les xarxes socials hem pogut obrir-nos mercat i arribar a gent que d’una altra manera hagués sigut més complicat.

– La web auva!cat parla de diverses expressions culturals, però més concretament de Música, Teatre i Llibres, ens podríeu recomanar:
Un disc? Orgànic, de Miquel Gil.
Un grup? Waterboys
Una obra de teatre? La que monten alguns personatges públics darrerament…
Un Llibre? L’obra poètica completa de Marià Villangómez.

– Moltes gràcies per haver-nos dedicat el vostre temps, us volem felicitar pel vostre treball i desitjar-vos tot l’èxit que us mereixeu.
Moltes gràcies a vosaltres!

Voleu saber més coses de Projecte Mut:
 Web: www.facebook.com/projectemut
 Twitter: www.twitter.com/projectemut
 Youtube: www.youtube.com/projectemut

Comment here