EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Papagayo

– D’on sou?
Som de Cambrils, la Canonja, Tarragona, Vila-seca i Terres de l’Ebre.

– Perquè el nom de Papagayo?
Vam triar aquest nom per que creiem que un papagayo és una au lliure, que no està marcada per cap barrera i que pot anar on vulgui i fer el que vulgui mentre visqui en llibertat. També és una au amb un plomatge colorit, el qual transmet alegria i felicitat, sensacions que nosaltres intentem fer sentir des de dalt de l’escenari.

– Quin tipus de música feu?
Fem música despreocupada, igual barregem una rumba com ska o bé reggae. Ho podríem incloure dins el mestissatge.

– Qui són els Papagayo?
Papagayo som 9 joves del Camp de Tarragona, Albert Recasens a la veu, Dario Barroso a la guitarra, Pau Fortuny al teclat, August Villamayor a la bateria, David Gallego al baix, Oriol Falguera al saxo, Ferran Capella a la trompeta, Sergi Alcàzar al trombó i Albert Dols a la percussió.

– Quan vàreu començar en el món de la música?
N’hi ha que de ben petits ja que hem estudiat a l’escola de música i al conservatori. El grup el vam formar fa tres anys.

– A l’actualitat sou els mateixos components els quals vàreu començar aquest projecte?
No, hem tingut diferents canvis en la formació durant els tres anys per motius personals i professionals.

– Teniu algun treball editat?
Al març vam treure el nostre primer treball autoeditat, anomenat “Origen”. Es pot descarregar gratuïtament al nostre web www.papagayo.cat

– De què parla el vostre últim treball?
El nostre últim treball parla de com veure el món des d’un altre punt de vista. Té tot tipus de música amb molts temes diferents en les lletres.

– On podem trobar-lo?
Es pot descarregar de forma gratuïta a www.papagayo.cat o comprar-lo als nostres concerts.

– Com és el procés creatiu de Papagayo?
Normalment algun membre de la banda porta una lletra o una tornada i entre tots fem la cançó. Poques vegades algú porta la cançó sencera feta. Tots intentem posar de la nostra part, així aconseguim aquesta diversitat que potser ens caracteritza.

Recordeu el vostre primer concert?
Vam fer-lo a casa d’un amic nostre, va ser en una festa privada. Aquell dia va ser un dels dies més especials de la banda per molts motius.

– Què sentiu al pujar a l’escenari?
Quan ets dalt penses en moltes coses diferents i pel cap se’t passen moltes coses. Abans de pujar estem força nerviosos, però quan pugem i la gent respon és una enorme satisfacció veure com el treball de tantes i tantes hores comença a tenir resultats.

– Ens explicaríeu alguna anècdota que us hagi passat en una actuació?
Aquest any, al primer concert de la gira, vam actuar a un poble on no ens coneixia ningú, i els de l’organització, ens van presentar com a orquestra de versions Papagayo, la qual cosa es va veure que no era així quan vam començar a tocar. Però el públic va respondre molt bé, així que tot va quedar en això, una anècdota divertida d’explicar.

– Quins grups o cantants creieu que son els que us inspiren per fer música?
Ens inspiren molts grups i moltes bandes de l’escena catalana que fan mestissatge. Som 9 persones i cadascú té els seus grups preferits i les seves influències musicals.

– Què en penseu de les xarxes socials i Internet?
A Papagayo ens ha servit per fer arribar “Origen” a la gent de forma gratuïta i poder parlar amb ells de forma directa, a més d’anunciar els nostres concerts i les novetats del grup. Creiem que és una molt bona eina per a fer difusió.

– Els tres eixos d’ Au va! Són música, teatre i llibres a més d’altre tipus d’expressions culturals, ens recomanaríeu:
Un Grup o Cantant? Zulu 9.30
Un disc? Revoltosa (Bongo Botrako)
Una obra de teatre? Alarma nuclear (CIA La Palpebra)
Un llibre? Acte de violencia (Pedrolo)

– Ara que teniu l’oportunitat que la gent que no us coneix, sàpiga de l’existència de Papagayo, què els hi diríeu perquè es decideixin a venir als vostres concerts i a adquirir la vostra música?
Els hi demanem que entrin a www.papagayo.cat i que es descarreguin el disc, que el comparteixin i que s’acostin als nostres concerts, que ens dediquin una hora a escoltar-nos per gaudir amb Papagayo de la seva festa i música.

Doncs aquestos són els Papagayo, i com bé diuen “Papagayo són festa i música!”. Moltes gràcies per a concedir-nos aquesta entrevista, us desitgem tot l’èxit que de ben segur aconseguireu.

Voleu conèixer millor a Papagayo?
 Web: www.papagayo.cat
 Facebook: www.facebook.com/papagayoband
 Twitter: twitter.com/papagayooficial

Comment here