EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem a No tinc Nòvia

Avui comparteixen el seu temps amb nosaltres els NO TINC NÒVIA, banda que neix a Barcelona l’any 2010 de la mà de Jordi Vives i Micky Lamborde després de que tots dos comencin a col·laborar junts en la banda The Cloudfields al 2009. Decideixen posar idees en comú i aportar composicions pròpies, i en poc temps neix el seu primer disc com a NTN sota el títol Mil Direccions al 2012.

– Porteu uns quants anys en el món de la música, recentment ha sortit el vostre disc d’aquest nou projecte. Voldria començar aquesta entrevista amb una pregunta que suposo que no us l’han fet mai. Per què “No Tinc Nòvia”?
Jordi Vives: El nom ve d’una broma d’una amiga quan buscaven nom. Dins el món del rock històricament s’ha vist que qualsevol nom pot ser vàlid. Ens agradava com sonava… era diferent.

– Qui són els “No Tinc Nòvia”?
Som en Micky Laborde i en Jordi Vives amb la col·laboració constant de tres músic més, que fan d’amics, de productors, de músics, del que calgui per tirar endavant: Jordi Pegenaute, Maxi Molina i Jordi Picazos.

– Com i perquè es forma el grup?
Jordi Vives: En Micky i jo tocaven amb un grup que es deia The Cloudfields i després de la dissolució vam decidir engegar un nou projecte. Aquí estem.

– Com és el procés creatiu de “No tinc nòvia”?
En Micky i jo composen les nostres cançons i les exposem als altres perquè acabin de funcionar com a concepte de grup.

– Com us definiríeu?
Ens definim com a dues persones que escriuen lletres i música des de les seves pròpies perspectives intentant donar sortida a pensaments, vivències i imaginacions utilitzant la música i els textos.

– Parlem del disc “Mil Direccions”. Què hi trobarem?
Hi trobareu un recull d’experiències, de sentiments… ens despullen emocionalment. Son deu cançons escrites amb honestedat. Unes dolces, altres amb mes mala llet, però el mes curades que hem pogut. Temàtiques del desamor, de la reflexió, de l’amor als fills. Tot el que hem anat recollint durant dos anys d’experiències i emocions.

– El vostre primer senzill és la cançó ‘Un dia qualsevol de Setembre’, cançó que narra la història d’un jove resistint al setge de Barcelona de 1714. Quin missatge voleu transmetre?
La cançó va ésser escrita després de llegir un llibre sobre el setge de Barcelona del 1714. reviure les experiències d’aquell afer fou esgarrifós. Vaig imaginar un noi de vint anys a les muralles lluitant en un conflicte terrorífic com aquell. Només podia pensar en el sentiment de por que tot combatent ha d’experimentar… donem gràcies que això no ho hem viscut. Vam enllaçar la por de totes les èpoques fent el vídeo en un àmbit de la guerra del 36… En certa forma és un homenatge a tots els combatents, però especialment als mes propers, als nostres. Jo diria més: als meus avis!

– De què parlen les cançons del disc?
Dels sentiments de cadascun de nosaltres. Volíem plasmar en cançons un recull d’emocions i sensacions. Cada cançó té la seva historia.

– Quin tipus de públic teniu?
Estem en una fase inicial, però podríem dir que les cançons agraden a tot tipus de gent i de qualsevol edat.

– Quins són els vostres plans de cara aquest 2013?
Presentar-nos en “societat”, donant a conèixer les nostres cançons. Tocar arreu on ens deixin i gaudir del procés amb moltes ganes.

– Us podrem veure arreu de Catalunya?
Anirem tancant concerts. Per ara el 22 de març estarem a la sala Mític de Reus. El 23 de març a la sala Les Paul de Lleida i el 4 d’abril al Sidecar de Barcelona però n’hi hauran més…. segur.

– Què trobarem als directes de “No tinc nòvia”?
Sentireu les cançons a vegades amb diferents perspectives…. amb molta més força, i ens veurem d’aprop!

– Us podríeu etiquetar dins la música?
Som simplement un grup de Rock… si vols de Rock-pop

– Utilitzeu les xarxes socials? Que en penseu d’elles?
Sembla que ara mateix són una eina de reforç per conèixer al grup que és del tot necessària. Tot ha canviat molt. Les xarxes socials permeten que molts grups que en altres èpoques no haguessin tingut cap oportunitat, ara sel’s pugui conèixer i seguir. La informació és molt més fluida, dinàmica i ràpida. Això en el cas de la música, en altres aspectes podríem discutir sobre la dimensió tant positiva com negativa que poden arribar a tenir.

Voleu saber més coses dels “No Tinc Nòvia”:
 Web: www.notincnovia.com
 Facebook: www.facebook.com/notincnovia
 Twitter: www.twitter.com/Notincnovia

Comment here