EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Nats

NATS és una formació de Mont-roig del Camp i Cambrils (Tarragona), formada l’any 1986 per Josep Maria Clariana (baix i veu), Jordi Pallarès (guitarra), Marcel Aragonès (guitarra) i Carles Rom (bateria).

1990 publiquen el seu primer disc, “Cor a l’atac”.
1992 enregistren el seu segon àlbum, “Obre la teva ment”.
L’any 1993 deixen el grup Marcel Aragonès i Carles Rom i NATS segueix com a duet, amb Josep María Clariana i Jordi Pallarès, el mateix any enregistren el que serà el seu tercer i últim treball del grup, “Maníac”.
L’any 1994 es produeix la dissolució definitiva de NATS.

L’any 2011, als 46 anys d’edat, mor Jordi Pallarès, guitarra de NATS, a causa d’una llarga malaltia. Va ser el mateix Jordi Pallarès qui demana a la resta de membres del grup que tornin a ajuntar-se quan ell ja no hi sigui i així ho fan.

25 anys després de la formació de NATS torna el grup format per Josep M. Clariana, Marcel Aragonès i Carlos Rom, per retre homenatge al seu amic i company de viatge. En aquesta nova etapa també hi participen el guitarrista del grup cambrilenc No Apto, Aleix López i el teclista Xavi Plana, que ja va participar en l’anterior etapa de NATS.

Au va! Ha tingut l’oportunitat de passar una estona amb ells i hem aprofitat per a fer-lis unes quantes preguntes:

– Sopa de Cabra, Ja t’ho diré, Mi-te’ls, NATS… Uns tornen de forma puntual, d’altres per a quedar-s’hi una temporada, quina és la vostra intenció: Retorn puntual o per a quedar-vos?
No ho tenim clar, de moment és un retorn puntual per recordar el nostre company Jordi. Ha estat genial tornar-nos a ajuntar i tocar, recuperant cançons de la nostra època, recordant experiències i tornant a passar hores junts. Si seguirem o no, ja es veurà.

– Hem anomenat grups de la vostra època que ara tornen, quin motiu penseu que hi ha al darrere d’aquestos grups que tornen als escenaris?
Suposo que molts tornen per una certa nostàlgia i perquè passen els anys i recordem tots la bona època que ens va tocar viure. Hi havia concerts cada dia i a tot arreu que aplegaven milers de persones, els discos es venien i toquessis on toquessis sempre hi havia gent. Els temps han canviat molt i potser tots ho trobem a faltar.

– Hem llegit a la vostra web “Passen els anys mires al mar i veus com al món res no canvia”, han canviat els NATS de 2013 respecte els de 1986?
És una frase d’una de les nostres cançons, La Decadència. Resumeix una mica tot el que estem vivint ara mateix, el retorn, i com veiem que les coses entre nosaltres segueixen com sempre havien estat, malgrat l’absència del Jordi.

– Com valoreu la rebuda del públic?
Després de tants anys no esperàvem que encara se’ns recordés tant. La veritat és que estem sorpresos per la bona acollida que estem tenint i de veure com les cançons que vam composar i gravar fa vint anys encara segueixen plenament vigents.

– Quin públic ve als vostres concerts?
Hi ha de tot però hem vist com ara ens segueix molta gent que ja ens venia a veure a la primera època i després hi ha gent molt més jove que no sabia ni que existíem i venen a descobrir a veure què fem i qui som. En general tenim un públic molt variat de de diferents edats.

– Teniu noves cançons?
En gravat una nova cançó que es diu Himne Màgic. Es pot escoltar i descarregar gratuïtament a la pàgina web www.himnemagic.cat I tenim moltes idees per començar a composar coses noves. Poc a poc…

– Veurem un nou disc?
Si, aquest mes de febrer sortirà el CD “Després de tot…”, un recopilatori remasteritzat amb una tria de cançons dels nostres tres discos i la nova cançó Himne Màgic.<

– Què n’opineu de la situació musical del nostre país?
És força lamentable en general. Hi ha pocs concerts, en condicions pèssimes per als músics, i pràcticament s’ha extingit el costum que tenia la gent jove d’ara a veure concerts. Per la situació econòmica general, els ajuntaments, que eren els principals promotors de concerts, ja ho programen música en directe.

– Primer va ser el concert d’homenatge a vostre amic Jordi Pallarès, després vàreu tocar a la sala La Vaqueria, també per Santa Tecla (Festa major de Tarragona) i recentment a Vilaplana (Baix Camp), com teniu l’agenda per aquest 2013?
No ens plantegem cap tipus d’agenda. Van sortint propostes però som molt selectius a l’hora d’anar a tocar. Amb el pas del temps tots tenim família, feina,… hem d’anar dosificant una mica i intentar compaginar la música amb les altres facetes de la nostra vida que, ara, són prioritàries.

– Ens explicaríeu alguna anècdota que us hagi passat en una actuació?
N’hi ha tantes…

– Què en penseu de les xarxes socials i Internet?
Ho han revolucionat tot per bé i per malament. Ara tothom té l’oportunitat de donar-se a conèixer més fàcilment tot i que tampoc és fàcil i menys en el món de la música. És genial que hi hagi pàgines com Au va! que ajuden a difondre la feina dels músics i alhora ajuden els seus lectors a descobrir noves opcions musicals que potser desconeixien.

– Que n’espereu del futur?
A aquestes alçades, l’únic que esperem del futur és diversió, passar-ho bé tocant junts i, si a la gent li agrada el què fem, molt millor. No tenim objectius ni reptes, fem el que volem, quan volem i quan ens ve de gust.<

Des d’Au va! volem donar-vos el nostre més sincer agraïment per haver-nos concedit aquesta entrevista.

Voleu saber més coses de NATS?
 Web: www.natsrock.com
 Facebook: Nats - Fan-àtics

Comment here