EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Canvi de Plans

Entrevistem al grup de rock Canvi de Plans, els seus membres venen de les comarques d’Osona i del Berguedà, el grup fa uns mesos a tret el seu nou disc ‘Cara o creu’.

Canvi de Plans en una foto promocional extreta del seu facebook (Imatge de Joan Parera)

– Una pregunta que segur us l’han fet unes quantes vegades: D’on ve el nom de Canvi de Plans?
El nom de Canvi de Plans ve d’un autèntic CANVI DE PLANS. Teníem una antiga formació, ara farà tres anys, i just quan faltava poc per entrar a estudi, a gravar el nostre primer disc “S’ha de fer camí”, van succeir una sèrie d’esdeveniments que ens van modificar l’estructura del grup. D’aquesta manera ens vam quedar sense cantant i, per casualitat, volíem convidar algunes veus femenines a fer alguna col·laboració al nou CD i així vam trobar la cantant actual. També vam incorporar un nou baixista, pel mateix motiu. Va ser de bojos adaptar i aprendre els temes en 2 setmanes, però va valer la pena!

– Qui forma Canvi de Plans?
Canvi de Plans està format per membres de dues comarques: Des de Berga hi tenim al Sensi (Baix), el Pere (Saxo) i el Martí (Trompeta) i des d’Osona hi tenim a l’Albert (Bateria), el Gerard (Guitarra), el Guille (Guitarra) i la Jeannine (Veu).

– El disc porta per nom Cara o Creu, té a veure amb els Canvi de Plans que ha tingut el grup?
El nom de Cara o Creu va relacionat amb la incorporació de la secció de ‘vents’ al grup (saxo i trompeta). Per a nosaltres era un nou canvi que, com qualsevol, pot sortir bé o malament. Ens ho jugàvem una mica a l’atzar i el resultat podria ser la cara o creu d’una moneda. Si a la gent li agradaria o no… El temps ho dirà.
Necessitàvem aire fresc en tots els aspectes i la veritat és que tant l’entrada dels instruments a nivell musical i els músics a nivell personal, ens ha ajudat a aconseguir més brillantor, festa i, sobretot, a carregar-nos d’il·lusió per seguir treballant fort.

– Respecte el vostre primer disc “S’ha de fer camí”, en aquest s’hi noten unes sonoritats molt diferents, que heu buscat a l’hora de crear-lo, en què us heu inspirat?
Vam sentir la necessitat de fer alguna cosa diferent: incorporar els vents sobre la base rockera, que ja porta temps acompanyant el grup, i així aconseguir aquesta mescla de potència i festa. Ens hem inspirat amb tot el que la música ens ha anat mostrant a mesura que avançàvem amb els nous temes i sonoritats.

– El disc té unes col·laboracions de luxe, que us han aportat aquestos col·laboradors?
La veritat és que n’estem molt agraïts. Creiem que ens han aportat qualitat, registres diferents i un contrast molt bonic entre veus femenines i masculines. També ens han ensenyat molt i hem après i vist com treballen, en un estudi, grans professionals de la música. Gràcies al David Rosell (Dept i Brams) al Ferran i el Sec (Strombers), al Nandu (Nyandú) i al Txiki, un gran guitarrista.

– Cara o Creu ha tingut una molt bona rebuda, ja que vàreu tenir més de 500 descàrregues en dos dies. Com ho valoreu ara que ja han passat uns mesos?
Estem molt contents, la valoració és molt positiva, estan sortint coses importants i de cara al 2014 estem treballant fort per tenir una bona gira. Creiem que tot disc necessita un temps per adaptar-se i donar els seus fruits, i a poc a poc els va donant.

– Com dèiem, el disc el podem trobar en descàrrega gratuïta mitjançant el vostre web, perquè heu optat per aquest sistema?
Actualment, gairebé tothom escolta música mitjançant internet i la nostra intenció és arribar al màxim de públic possible. Volem compartir la música que ens agrada fer i veure que la gent pot escoltar-la sense restriccions i, sobretot, quan vulgui. La música és per a tothom qui l’estima i si ho posem fàcil, estimaran la nostra.

– Què en penseu de les xarxes socials i d’internet com a músics?
Creiem que les xarxes socials i internet són el present i el futur, sempre i quan s’utilitzin essent conscients de la repercussió que tenen i sense fer-les servir per a finalitats perjudicials. Les xarxes ajuden moltíssim a seguir l’actualitat musical i a viure les experiències dels altres grups gairebé des de dins i, particularment, ens ajuden a comunicar amb el nostre públic.

– Com són els vostres directes, què hi trobarem?
Intentem que els nostres concerts siguin pur dinamisme, diversió i molta festa. Tot i que intentem ser fidels al disc i a la base rockera que sempre ens ha acompanyat. La nostra intenció és que la gent que ens vingui a veure s’ho passi bé i pugui divertir-se ballant, cantant o escoltant la nostra música.

– Quina sensació teniu quan pugeu dalt l’escenari?
Sempre tenim aquell cuquet a la panxa o aquell nus a la gola. És la sensació més maca que es pot tenir, és senyal que ho vivim i volem fer-ho el màxim de bé. Un cop a l’escenari, intentem donar-ho tot per baixar de l’escenari amb la sensació d’haver donat tot el que portem dins.

– Ens explicaríeu una anècdota que us hagi passat en una actuació?
I tant! Fa dos anys, al Mercat de Música Viva, el nostre guitarra, el Guille, després de les proves de so, va tornar a casa a fer unes gestions. La qüestió és que quan va tornar, i tots ja estàvem a punt per pujar a l’escenari, es va adonar que s’havia descuidat la guitarra i no teníem temps per anar a buscar-la… Tot va acabar bé ja que els companys de Galcats ens van deixar la seva. Sort en vam tenir!

– Com teniu l’agenda, on us podrem veure?
Ara hem acabat la temporada estival. Aquest estiu hem realitzat uns 12-13 concerts. Tenim cosetes pendents de confirmació de cara a l’octubre, novembre i desembre que tant a Twitter com al Facebook podreu anar seguint. També es preveu un 2014 mogudet, no patiu que informarem per tots els canals de difusió que tenim.

– Volem donar l’oportunitat que la gent que no coneix el grup o l’artista, sàpiga de la vostra existència, què els hi diríeu perquè es decideixin a venir als vostres concerts i a comprar els vostres discs?
Els diríem, bàsicament, que fem música perquè és el que ens agrada i estimem. Que el nostre disc és motivador, amb aire optimista i la intenció és treure un somriure a tothom qui ho escolti.
El millor premi per a nosaltres és veure a la gent als concerts i cantant les nostres cançons. Els animaríem a venir perquè segur que els farem passar una bona estona de festa i diversió.

En nom de l’equip d’auva!cat us vull donar les gràcies per haver-nos concedit aquesta entrevista.

Si voleu conèixer millor a Canvi de Plans ho podeu fer mitjançant:
 Web: www.canvideplans.cat
 Facebook: Canvi de Plans
 Twitter: Canvi de Plans
 Youtube: Canal Canvi de Plans
 Spotify: Canvi de Plans – Cara o Creu
 Contractació: canvi_deplans@hotmail.com

Comment here