EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Aida Sstrings

Entrevistem a Aida Sstrings, cantant de Terrassa que s’ha donat a conèixer amb un vídeo penjat a internet de la cançó “Aquesta nit”, havent superat les 210.000 visites a youtube, acaba de publicar el seu primer disc “Tocant de peus al cel”.

A qui no et conegui… Qui és Aida Sstrings?
Aida Sstrings és el nom que rep la meva faceta de cantautora, em dedico a composar i interpretar cançons i fer-les arribar a tot aquell que les vulgui escoltar.

Quan vas començar en aquest món?
Les primeres cançons van sortir arrel dels primers acords que anava aprenent pel meu compte (vídeos del youtube i tal) Però la majoria dels primers temes eren trossos de poesia que tenia escrites des dels 9 anys, majoritàriament parlaven d’amor, cosa que a mida que he anat creixent he perdut aquella vena romàntica i m’he endinsat més en altres temes, com és el cas de la cançó d’Aquesta nit, que sí, és un cant d’amor pel meu petit país però per mi, és molt més que això. Gràcies a aquesta cançó L’oriol Gonzalez i en Jordi Almirall es van posar en contacte amb mi per donar-me l’oportunitat de gravar el meu primer disc.

Ets molt jove, autodidacta i t’has donat a conèixer penjant els teus vídeos a Youtube. Que et va dur a fer música?
Suposo que aquestes coses es porten dins, a casa qui no toca la bateria, toca el baix o etc… i bé, a mi el que m’agradava especialment era cantar, quan era un moc ja donava la nota i pujava a les taules dels sopars familiar per ballar i cantar “No Doubt” i “Space Girls” entre altres…

Amb la cançó “Aquesta nit” portes més de 120.000 visites a Youtube i t’has obert al gran públic. Davant aquestes xifres, com et quedes quan veus la gran acollida i que la gent comença a conèixer les teves cançons i el teu treball?
Home, sé que sona molt típic comentari d’Operación Triunfo però realment.. “no tinc paraules per expressar el que sento davant aquesta situació” L’últim que hagués imaginat en el moment que estava pujant la cançó és que tingués aquesta repercussió i que a arrel d’això em canviés tant la vida.

Acabes de publicar “Tocat de peus al cel”, el teu primer disc i inclou 13 temes. Que ens expliques en aquestes cançons?
És una mica un “Pupurrí” per a donar-vos la benvinguda al meu món. Hi ha lletres serioses que parlen de coses importants per mi, però també trobareu tonteries i anècdotes gracioses d’un cap de setmana qualsevol, són històries i pensaments de vides quotidianes i de gent normal (o no tan normal) com jo, crec que més d’un es pot sentir identificat.

Tots els temes són composicions teves?
Menys “ La tempesta” que va ser composada pel Pep Bonachera per acompanyar una poesia d’en Joan Maragall, però que més endavant vaig haver de posar-li una lletra pròpia per poder-la gravar al disc. Totes les demés si que són meves, la lletra i la música, però tots els increïbles arranjaments que han donat forma i força als temes és gràcies també a en Pep Bonachera (guitarra acústica del grup i productor musical del disc).

En el disc has comptat amb diverses col·laboracions, que han representat per tu?
Home, jo que no tinc ni fava de música (a nivell acadèmic vull dir i tal…) per mi és més que un honor que músics professionals d’alt standing hagin volgut col·laborar amb mi.

Amb quina formació o format actuaràs en directe?
Depèn el moment i el lloc podrem fer alguns acústics, però el que interessa és anar amb tota la banda per a que la gent escolti la millora de les cançons i per a que es vagin familiaritzant amb el disc.

Que hi trobarem?
El directe serà tot una diversitat de estils musicals sempre amb una base pop. Passarem pel country, fins al rock, fins al folk, i fins i tot passarem per algunes pinzellades de jazz. El nostre objectiu principal és que la gent que vingui gaudeixi tant com nosaltres ho fem mentre toquem.

Et podrem veure en directe a veu i guitarra, sense banda?
Tot el que són entrevistes a ràdios i teles normalment vaig acompanyada de la meva guitarra per a fer un parell de cançons a pèl. Però no sé si hi haurà l’ocasió de fer-ne un concert sencer, esperem que si, que també molen els concerts més íntims.

Com tens l’agenda de concerts?
Deu ni do, la veritat és que no em puc queixar, en tant poc de temps s’ha omplert com si res, estic fins i tot espantada, no sé jo com anirà l’experiència, però ganes en tinc moltes!!!

Algun músic o grup pel que et sents influenciada?
Podríem dir que el meu estil és molt rollo Alanis Morisette, Tania Swain, Amaral, i els principis d’Els Pets i Lax & Busto.

Et podries “etiquetar” dins un estil musical?
Pop rock folk

Sense dubte Youtube ha sigut el teu trampolí cap a l’èxit, què en penses d’internet i de les xarxes socials?
Doncs que gràcies a les xarxes socials tenim a l’abast moltes més possibilitats i oportunitats que la gent de fa uns anys. Això si, si no vas amb cura i no registres tot el que és teu, també pot ser una bona eina per que s’apropiïn de la teva feina.

auva!cat parla majoritàriament de Música, Teatre i Llibres, ens podries recomanar:
Un cantant o grup? John Mayer, Rancid.
Un disc? Just One More – Mad Caddies.
Una obra de teatre? Aquella vella coneguda olor.
Un llibre? Ara no recordo noms, però sóc molt fan dels llibres d’història del nazisme i altres temes bèl·lics.

I fins aquí l’entrevista, moltes gràcies. En nom de tot l’equip et vull desitjar tot l’èxit que de ben segur aconseguiràs.

www.aidasstrings.com

Comment here