EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Adrià Puntí

Aquesta setmana hem tingut el plaer i l’honor, d’entrevistar a un dels compositors més grans que ha donat el nostre país, avui us presentem l’entrevista que hem fet a Adrià Puntí.

L’artista, el proper dissabte dia 12 d’octubre de 2013 a les 21:00 h a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona, presentarà el seu nou espectacle Incompletament Puntí.

Foto cedida per Puntí

– Adrià, Josep o solament Puntí?
Mira totes les versions valen, tan la d’Adrià com en Josep o la de simplement Puntí, o incompletament Puntí. Totes són incompletes.

“Adrià Puntí obrirà una nova etapa el 12 d’octubre amb la presentació en directe de les cançons ‘mudes’ del llibre ‘Incompletament Puntí’, amb una gran banda”.

– Vens per a quedar-te una temporada o ja es veurà?
Home… Vinc per quedar-me, o sigui una de les raons que tinc per dedicar-me a lo que em dedico, és per perpetuar-me, tot i que pot sonar d’una manera molt presumptuosa…
Serà una perpetuïtat incompleta ja ho sabem.

– Ens podries parlar del projecte “Incompletament Puntí”?
El projecte “Incompletament Puntí” és un projecte el qual realment m’ha carregat les piles, té les parts bones òbviament, però també n’hi d’altres una mica feixugues i doloroses però la vida és així. És una primera part i penso que forma part de la pel·lícula “Viatge d’un savi vilatrista cap enlloc”, en la qual amb una segona part d’Incompletament pot arribar a mans de la gent.

– Totes les cançons de l’espectacle són inèdites?
No, no totes les cançons de l’espectacle són inèdites, però un gruixut fil si que són inèdites i formen part del que podrien ser un disc, òbviament, és la sonorització de les cançons mudes les quals d’una manera impressionista veuran la llum.

Foto cedida per Puntí

– De què parlen aquestes cançons?
De què parlen aquestes cançons? Les cançons parlen…
Les cançons són inquietuds, neixen d’un moment d’entusiasme, de ganes de fer una cosa nova encara que un cop l’has fet penses… dius, “Òstia!, sempre estàs allà mateix”, bé si, potser hi ha un denominador comú, una part voluptuosa, trista, però sempre hi ha un component d’humor, de jugar amb les paraules, amb la fonètica, és divertit i aquest cop a més a més tenia el component a favor, penso iconoclàstic o sigui és un recolzament molt primordial amb el que explico, aquí hi forma part cosa del meu pare, de la família, però si que personalment la part iconoclàstia la tenia oblidada i en aquest cas, donc, ha arribat a una fructificació, no?

– Darrerament et vèiem sol a veu i guitarra, ara t’has envoltat d’una banda, això forma part d’aquesta nova etapa que comences?
Bé, el fet que últimament en veieu amb una guitarra i un piano sol, és un fet que jo li dic anecdòtic degut a la situació de l’estat, del país i fa que les propostes en les quals puc anar a tocar hagin sigut així. Però en aquest cas no serà així, quan la gent tendeix a treure al personal jo n’hi poso, són coses de la meva idiosincràsia.

– Fa més de deu anys que no treus un treball discogràfic, aquest nou projecte donarà pas a un nou disc?
El fet que faci deu o onze anys que no trec un disc no és una cosa que per naturalitat ho hagi decidit jo, és un fluix de components, d’una suma de circumstancies les quals ha arribat a aquesta situació, no és el meu desig, jo tinc ganes de fer un disc nou, “deu”… Ara bé, també m’ho agafo a nivell humorístic i home… realment puc entendre la situació de la indústria discogràfica, vull dir, si no volen fer discs serà perquè no en venen i llavors… perquè se n’han de fer? Llavors és quan el mon cultural ha de seguir endavant i d’una manera o altre sortiran una sèrie de noves propostes, sigui fent discs, sigui d’un altre manera, vull dir d’un altre manera de fer les coses. És una reorientació.

– Quan tens previst que surti al mercat?
De fet surt al mercat el dia 12 de novembre, perdó d’octubre. Serà impressionista, efímer, dadaista, però aquest dia sonaran les cançons mudes.

– A part de l’actuació del 12 d’octubre a l’auditori de Girona, tens altres dates i llocs confirmats per a que et puguem veure en directe?
Si, hi haurà més discs efímers, d’aquest tipus, a Barcelona, Tarragona, Lleida, etc.

– Musicalment parlant com veus el sector?
Musicalment jo el veig bé, a veure, jo tinc una mira… un punt de vista i penso que hi manca un idealisme seriós. Però això és una cosa molt subjectiva, s’ha de valorar les coses per poder opinar, però des de lluny penso que hi manca un cert ideal. Jo sóc bastant, per no dir molt, exigent amb valorar-les, de manera que arribis al moll de l’os, n’hi ha d’altres que dirien que és una qüestió orgànica.

auva!cat és música, teatre i llibres, ens podries recomanar:

Un músic o grup de l’escena actual?
Músics i grups de l’escena actual? N’hi ha molts que m’agraden i que agraden a la gent.

Una obra de teatre?
En la qüestió d’una obra de teatre, jo penso que totes les obres de teatre tenen el seu punt.

Un llibre?
Un llibre és… depèn del moment que l’agafes i s’ha de saber triar bé.

Moltes gràcies per haver-nos concedit part del teu temps, des d’auva!cat et volem desitjar tot l’èxit que et mereixes en aquest nou projecte.
M’agradaria que vinguéssiu a veure “Incompletament” per poder-ho completar.

Comment here