‘Entre el seny i la rauxa’ Rosa Regàs treu a la llum els seus records d’infantesa

Amb ‘Entre el seny i la rauxa’ Rosa Regàs s’afegeix a les memòries d’infantesa de Quim Nadal, Joaquim Carbó i Albert Manent que conformen la col·lecció “D’on vinc” engegada el 2013 per Ara Llibres.

Entreelsenyilarauxa

Descriu la bipolaritat d’una societat on van conviure les idees més conservadores amb les més progressistes durant els anys previs a la Guerra Civil

Les memòries d’infància de Rosa Regàs ens transporten a la Catalunya de la nostàlgia, on els primers anys de la República omplien els carrers d’il·lusió i l’art i la cultura esdevenien raons de ser per a molts. Uns anys que van donar pas a una obscuritat eixordadora que en aquestes pàgines retorna vívidament a través dels ulls d’una nena lletraferida que va patir la separació familiar i la solitud, però que ho recorda amb serenor i innocència. Els Regàs Castells i els Pagès Elias; el seny i la rauxa; els avis, els pares i els germans; París, Barcelona i Tiana; passeig de Gràcia i el carrer Fernando; Lorca, Güell, Gaudí i Sagarra; Can Culleretes, l’Hotel Colón…

Rosa Regàs va néixer a Barcelona. Als 57 anys va publicar el primer llibre i des de llavors n’han aparegut vint més, entre novel·les, assajos i llibres de viatge. Va guanyar el premi Nadal el 1994, el Ciutat de Barcelona el 1999, el Planeta el 2001, el Grandes Viajeros el 2003 i el Biblioteca Breve el 2013. Chévalier de la Légion d’Honeur de la República Francesa i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, als 60 anys va ser directora de l’Ateneo Americano de la Casa de América i als 71, directora general de la Biblioteca Nacional. Amb Ara Llibres ha publicat L’hora de la veritat. Una mirada a la vellesa (2010), La desgràcia de ser dona (2011) i Contra la tirania dels diners (2012).

Fitxa:
 Títol: Entre el seny i la rauxa
 Autora: Rosa Regàs
 Editorial: Ara Llibres
 Col·lecció: D'on vinc
 Presentació: Tapa rústica sense solapes
 Pàgines: 160 pàgines

Ho trobareu a:

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.