‘En la nit artificial’, avançament de `Idò´, el nou disc de Projecte Mut

Els eivissencs Projecte Mut, tornen amb nou disc poc més d’un any després de la publicació del seu últim treball discogràfic, ‘Col·lecció de Satèl·lits’. La data escollida per descobrir el quart disc de la banda és el 18 de Novembre i durà per títol ‘IDÒ’, una expressió popularment utilitzada a les illes i que té molt a veure amb el contingut del disc. Una reflexió que ens plantegem després d’escoltar cada cançó: i ara què?

Idò_Projecte_Mut

‘En la nit artificial’
és el tema escollit com a carta de presentació de l’àlbum, i recull a la perfecció l’esperit del disc. Musicalment és un tema molt fresc, alegre i divertit, que enganxa i et transporta a aquesta sonoritat tan mediterrània i folk que ja els hi coneixem, i que han volgut potenciar encara més en aquest nou treball.

Seguint en la línia del que ens tenen acostumats, ‘En la nit artificial’ és un poema musicat del català Enric Casasses. Una lletra que fa una descripció irònica del món de la nit i que encaixa a la perfecció amb el missatge que volien transmetre. El tema els va semblar un encertat reflex del que viuen ells mateixos a la seva illa, sobretot durant els mesos d’estiu, una crítica que ja van fer al tema ‘Que mos donin’, del seu darrer disc.

Amb ganes que arribi el 18 de novembre, avisen que aquest és el seu millor disc. Ens esperen 14 noves cançons en que es despullen i parlen de tot allò que els agrada i preocupa, i ho fan de la manera més festiva que ho han fet mai. Fidels al seu estil, segueixen bevent de tots els punts cardinals a l’hora de composar, i agafant textos de poetes pitiüsos, tot i que per primer cop, creuen fronteres i també en musiquen un de català i un de valencià.

Escolteu:

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.