‘Els silencis dels pactes’, novetat editorial

Marc Moreno (Barcelona, 1977), periodista, escriptor i editor. Va debutar el 2011 amb la novel·la ‘Cabdills’, el 2013 va publicar ‘Independència d’interessos i Coll avall’, ara presenta ‘Els silencis dels pactes’ (Llibres del Delicte), ambientada a Mataró, totes elles emmarcades dins el gènere de novel·la negre.

Silenci_pactes

Els silencis dels pactes és una història de traïcions on amagar o treure, segons convingui, el necessari per aconseguir beneficis.

Fins a on estaries disposat a arribar per treure un benefici econòmic? L’Òscar Masferrer no coneix cap límit i actua sense pudor ni remordiments quan el que rebrà a canvi s’ho val. Els contactes que té amb grans empresaris sense escrúpols li proporcionen els negocis il·legals i la revista local que dirigeix a Mataró és un bon lloc des d’on executar els plans de pressió i enfonsament a polítics de la zona. Tot el que ve després ja són les complicacions d’uns assumptes foscos, que sempre apareixen i que només condueixen a situacions encara més complexes.

Un important empresari que ha assassinat una prostituta, el pagament que ha de fer per amagar el crim i el joc brut per legalitzar un prostíbul als afores de Mataró són el punt de partida d’una història on les pressions polítiques, la informació falsa esbombada als mitjans de comunicació per tombar una regidora de l’ajuntament i la investigació de l’assassinat es barregen en una escalada de traïcions.

Quan la part fosca dels tractes és el més important, la credibilitat de la paraula perd tot el sentit. Els Silencis dels Pactes és aquesta traïció i la falsedat continuada.

Marc Moreno (Barcelona, 1977) és periodista, escriptor i editor. Col·labora habitualment amb els suplements de La Vanguardia i la revista Lonely Planet. Com a escriptor ha publicat les novel·les Independència d’interessos (Llibres del Delicte, 2013) i Cabdills (Actéon, 2011). Els Silencis dels Pactes és la seva tercera novel·la on continua aprofundint en el gènere negre.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.