El testament de Maria, la nova obra de Colm Tóibín

Torna Colm Tóibín, l’autor de l’exitosa novel·la Brooklyn (Amsterdam Llibres, 2010), amb una obra on es posa a la pell de Maria, la mare de Jesús. Una nova visió de la història bíblica, però des de la faceta més humana, més mare i més moral de la Verge Maria. Una narració íntima i càlida, que evidencia les extraordinàries capacitats d’un autor que s’ha convertit, per mèrits propis, en un dels escriptors més importants de l’actualitat literària. Un autor, a més, molt vinculat a Catalunya.

EltestamentdeMaria

Tóibin posa en boca de Maria les paraules d’una mare que rememora amb melangia, i ombrívola incomprensió, el seu fill i aquells que l’acompanyaven. Records que conformen un retrat inoblidable de la dona i els temps convulsos que va viure, amb episodis embromats de misteri, miracles per a alguns, que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort de Jesús, la mort del fill.

Colm Tóibín (Enniscorthy, 1955), escriptor, periodista i crític literari, és un dels novel·listes contemporanis més importants d’Irlanda. Ha estat seleccionat per al premi Booker tres vegades, i amb Brooklyn (Amsterdam, 2010) va guanyar el Costa Prize el 2009. La seva primera novel·la, The South, està inspirada en la seva estada a Barcelona, així com l’assaig Homage to Barcelona. El testament de Maria ha estat finalista del Man Booker Prize.

Fitxa:
 Títol: EL TESTAMENT DE MARIA
 Autor: Colm Tóibín
 Editorial: Amsterdam
 Format: 16 x 23
 Presentació: Rústica sense solapes
 Pàgines: 120

On trobar-ho?

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.