El maig del 1937, després del bombardeig de Gernika, milers de nens bascos han de sortir del port de Santurtzi rumb a l’exili. Entre ells hi ha Karmentxu, una nena de vuit anys que és acollida a Gant, Bèlgica, per l’escriptor flamenc Robert Mussche. Amb l’arribada de la nena, la vida solitària de l’escriptor i de la seva família canvia i els esdeveniments se succeeixen.
De rerefons d’aquestes vides entrellaçades, la tempesta que arrossega Europa des dels anys despreocupats d’entreguerres, la Guerra Civil i l’esclat de la Segona Guerra Mundial, en una narració que, construïda com un mosaic, arriba fi ns als nostres dies i dóna lloc a un desenllaç imprevist.
Amb el seu brillant talent narratiu, ple de sensibilitat i tendresa, Kirmen Uribe ens parla de la solidaritat, l’amor, la memòria, el compromís, i de la irreversibilitat de les decisions que es prenen un dia i que marquen tota una vida.
Kirmen Uribe (Ondarroa, Biscaia, 1970) és un dels màxims renovadors del panorama literari actual en llengua basca. La publicació, el 2001, del llibre de poemes Mentrestant dóna’m la mà, Premi de la Crítica, va significar una «revolució tranquil·la» en l’àmbit de la literatura. Llicenciat en Filologia, és autor de projectes multimèdia que combinen la literatura amb diferents disciplines artístiques. La seva primera novel·la, Bilbao–New York–Bilbao (2008), va merèixer el Premi Nacional de Narrativa 2010, el Premi de la Crítica d’Euskadi i el Premi dels Llibreters d’Euskadi.
Font:
Comment here
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.