Recordem

El nou disc de Lax’n’Busto s’anomena “Essencials i Rareses”

Lax’n’Busto ha publicat Essencials i rareses (RGB Suports 2014), un doble CD on el grup ha tornat a revisar i enregistrar les seves cançons més emblemàtiques, amb un nou format de banda. Són cançons que al llarg de la seva trajectòria havien quedat guardades.

Essencials_Rareses

ESSENCIAL. Allò per què una cosa és el que és. El que hi ha en una cosa de permanent i invariable. El que constitueix el fons de l’ésser, la naturalesa pròpia d’una cosa.

RARESA. Relatiu de rar. Poc freqüent. No gens comú, extraordinari. La raresa d’una cosa la fa cara.

Un dels motius fonamentals per a la realització d’aquest disc ha estat, la necessitat de plasmar les seves cançons més “essencials” en un sol disc, actualitzant tots els seus grans èxits a l’actualitat, amb la formació actual i recuperant el millor esperit de la banda. Això els ha fet entrar a l’estudi per a enregistrar de nou totes aquestes cançons que han estat essencials en la seva carrera i en la vida de vàries generacions d’incondicionals, i que han convertit als Lax’n’Busto en un dels grups amb més repercussió de la història de música popular a Catalunya. El públic sempre ha estat el seu gran actiu, el principal motiu que els ha empès en aquest projecte, i que els hi ha estat incondicional al marge de tendències.

A diferència del que poden arribar a semblar els discos retrospectius, que repassen trajectòries d’una forma merament documental, aquest ha representat una revisió en profunditat de totes aquestes cançons essencials per a entrar a l’estudi i tornar-les enregistrar actualitzades al 2014.

Un disc doble. El primer dels quals reflecteix aquest repertori “essencial” del grup amb un so actual i homogeni, i l’altre, el “rareses”, ofereix una espècie de calaix de sastre, precisament de totes aquelles cançons, versions o adaptacions, que s’havien quedat guardades en un calaix, o que no havien tingut una sortida “oficial” i una difusió. En aquest cas, parlem de cançons amb sonoritats molt diverses, enregistraments molt diferents en el temps i en el so, però que d’alguna forma il·lustren molts moments i projectes del grup, tant en l’estil com en la llengua.

A més a més, a “Rareses”, s’inclouen tres cançons totalment inèdites, que mai s’han enregistrat ni difós per cap mitjà. Lax’n’Busto, aprofita aquesta oportunitat per a tornar en el so i en l’ànima, a la seva essència més rockera, recuperant la seva formació inicial de cinc components.

Comment here