RecordemVideoclips

“El nom del porc”, la rumba crítica de 9SON

9SON ha presentat el seu nou videoclip de la cançó “El Nom del Porc”, ISSIM (Discmedi,2015) una rumba molt festiva ideal per ballar però que conjumina en la seva lletra, les tradicions catalanes populars com “la matança del porc” amb la crítica més directa als “nous porcs” de la nostra societat.

En aquest tema el grup a comptat amb la col·laboració de Joan Garriga de La Troba Kung fu.

9son_Promo

El videoclip d’aquesta nova cançó, ha estat dirigit per l´Eric Cayuelas de la productora What the Films, s’ha gravat al poble d´Oliola (La Noguera) i amb la col·laboració especial del petit “Porquíssim”.

9SON / El nom del porc

Adjuntem “El manifest” del grup 9SON on el grup ens explica la seva idea i sentiment a l’hora de crear “El Nom del Porc”.

EL MANIFEST DE 9SON:

Mai no serem una cultura multitudinària. Mai no serem una cultura de masses, ni de centenars de milions de persones, però som i serem una cultura d’homenatge a sorprenents i estrafolaris elements. Escrivim i cantem al Patufet, ens acollonim amb l’home del sac, i estem sempre alerta per si apareix per alguna cantonada l’home dels nassos. Potser és la màgia de tenir una moreneta de pell estranyament fosca, o embadalir-nos mentre aprenem de trobadors que canten en altres llengües, que per això tenim aquesta manera d’extreure rauxa i crear elements genuïns i meravellosos.

Amb 9SON hem celebrat un d’aquests extravagants esdeveniments. Hem solemnitzat la matança del porc. Però ho hem volgut fer compartint taula i respectant la vida d’un dels animals que més frases fetes, refranys populars, i cantarelles tradicionals i festes familiars ha donat a la nostra petita terra.

Però tanta devoció popular cap a aquest animal, genera també desconfiances. Crea males competències, i rivals amb molt pocs escrúpols. Des de fa ja molts anys, un mal endèmic humanoide arrasa gran part de totes les terres del món. El nostre gran porc i la nostra gran truja, han hagut de conviure amb gent de mala fama que poc a poc els hi han anat robant el bon nom que tant de temps els havia costat guanyar-se. Aquesta plaga, avui, genera una seriosa amenaça a la bona convivència entre la porcada i la humanitat. Ells s’autodenominen senyors, però el poble ras, els coneixem com a porcs senyorials. I és que no és pas amb aigua clara que s’engreixen els porcs d’avui dia.

Era imprescindible una cançó que defensés els nostres porcs de sempre, els nostres salvadors que de tantes penúries i fams ens han salvat, i carreguéssim contra aquells, que a la rereguarda procuren emmetzinar el seu nom.

D’aquests porcs, en volem posar molts a la cassola. Cal tornar als nostres orígens, i ser fidels a les tradicions. Fer botifarres en família i que el forner faci els llardons. Que si un pernil ibèric; que si llonganissa de Vic… Una amanida catalana, ha de portar força embotit.

Bon profit!

Comment here