El jove Nathaniel Hathorne

Un ja no tan jove aspirant a escriptor, a qui la rutina i la necessitat de guanyar-se la vida han fet desistir de les seves aspiracions, descobreix que han plagiat un dels seus vells textos de joventut. Com pot aconseguir que els altres creguin en el que diu quan ni ell mateix s’atreveix a creure-ho? Això resulta especialment difícil si el suposat plagiari és un autor mort fa un segle i mig.
Publicat amb llicència Creative Commons, ens parla de les frustracions i dificultats dels qui s’intenten endinsar en el món de la literatura, al mateix temps que reflexiona sobre les influències, la inspiració i el plagi literari. 
A canvi de què vendries la teva ànima al diable? 
Un text impecable que tracta a través de preguntes, cites i jocs autoreferencials el difícil plaer de ser publicat. Amb curioses anècdotes que inclouen a Borges, Bioy Casares, Silvina Ocampo, Vargas Llosa, Poe o Mellville, l’autor aconsegueix donar veracitat a aquesta ficció impossible. Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta 2010. 

Víctor Sabatécom és costum entre els seus contemporanis, ha nascut, ha estudiat, ha viscut en alguns llocs i ha treballat. Prefereix llegir abans que escriure. Les coses que li agraden acostumen a passar de moda: el conte fantàstic de finals del XIX i principis del XX, els videojocs de l’època dels 16 bits, el suïcidi, el Noveau Roman i el rock progressiu dels setanta. El jove Nathaniel Hathorne és la seva primera novel·la.
Font: