General

El fruit del baobab

Una història difícil d’oblidar en què descobrim les lluites i renúncies de les dones i les llums i ombres de la societat actual.

La Lola, una pediatra separada de fa poc, sap que als seus trenta-nou anys li queden poques oportunitats per ser mare. L’Aminata, en canvi, una jove gambiana, ha decidit que no vol tenir més fills. Potser perquè l’aixopluc del baobab de la infantesa s’ha esvaït i ara viu en un territori hostil. La feina és incerta, acaba de descobrir la intenció del marit d’afegir una segona esposa a la família i la filla gran s’ha tornat rebel.
Efectivament, la Binta, la millor estudiant de l’institut i en plena eclosió adolescent, està disposada a trencar els tabús i les tradicions de la seva família: s’ha enamorat d’un noi blanc, s’avergonyeix de l’analfabetisme de la mare i, sobretot, no li perdona la seva mutilació. La Lola, la metgessa d’ulls hipnòtics com el mar, de mica en mica es guanya la confiança de l’Aminata i la Binta i s’hi involucra perillosament.
El fruit del baobab és una novel·la emotiva que mostra el xoc entre dues cultures i els estrets vincles que teixeix la solidaritat femenina. Una història difícil d’oblidar en què descobrim les lluites i renúncies de les dones i les llums i ombres de la societat actual

El fruit del baobab neix de la necessitat de la Maite Carranza d’endinsar-se en un tema de màxima actualitat a través de la ficció. Aquest llibre vol indagar en les vides humanes que s’amaguen darrere de la notícia sovint prima i pamfletària. Vol posar en primer pla la singularitat d’aquestes dones amb noms i cognoms, història i personalitat i allunyar-les dels estereotips occidentals que les homogeneïtzen pel seu color de pell, la seva cultura o la seva religió. Maite Carranza utilitza els seus coneixements d’antropologia per contestar a preguntes com: qui són? Què pensen? Què somien? De quin món provenen?
L’autora:
Maite Carranza (Barcelona, 1958) és llicenciada en Antropologia i ha estat professora de Llengua i Literatura en un institut de batxillerat. Molt coneguda com a autora de novel·les juvenils, tant a escala nacional com internacional (La guerra de les bruixes s’ha traduït a vint-i-cinc llengües), el 2010 va obtenir el Premio Nacional de Literatura Infantil i Juvenil amb Paraules emmetzinades. Després de Sin invierno (1999), amb El fruit del baobab fa el salt a la literatura per a adults.
Font:

Comment here