Hidden Track RecordsMúsica del País Valencià

EL DUET D’ALCOI JÚLIA, HA PRESENTAT EL SEU TERCER DISC ANOMENAT “CASA”

El nou disc de Júlia s’anomena ‘Casa’ (Hidden Track Records, 2021) i precisament és on ens conviden a entrar, a la seva CASA, just ara que està tan de moda això de gaudir de les nostres llars.

Casa és un llenç al passat amb sons del present; just monument al clàssic retorn als orígens. Casa té la puresa de les coses que es cuiden des de les mateixes arrels.

“És un disc molt més elaborat respecte a anteriors, hem estat més damunt que mai del procés de producció”, diuen Estela i Lídia sobre un repertori de noves cançons que han aixecat a partir dels fonaments d’una residència artística de tres mesos a Alcoi (ciutat natal del projecte).

L’últim disc de Júlia és el de la reconnexió. La de la volta després d’un agitat viatge del qual s’han extret lliçons que només poden comprendre’s lluny de casa. En el seu retorn, tornen a invocar la impossible morfologia del duo de tres cares. Com ja va succeir en la seva anterior col·lecció, Pròxima B, la màgia es produeix amb l’aparició del tercer element, el que fluctua: Javier Vicente, Carasueño. El productor (Tulsa, Alondra Bentley, Calavera) repeteix el seu paper de presa de terra, de brúixola i de líquid conductor, passejant al costat de Júlia a la recerca de cadascuna de les moltes portes que s’obrin en el disc.