“El Duende, la Luz y la Noche”, el primer disc de Rumbacalí

“El Duende, la Luz y la Noche” (Kasba Music, 2015), el primer disc de Rumbacalí, sortirà a la venda el proper 9 de febrer. Abans, el dia 26 de gener, veurà la llum el single d’avançament, un tema titulat “Rumba gitana”, que vindrà acompanyat per un videoclip.

Rumbacalí

Però què és Rumbacalí? Doncs simplement això: el Duende, la La Luz y la Noche … O el que és el mateix: Chacho, Maruja i Lita. Tres artistes veterans que ara ens presenten, il·lusionats com si de la primera vegada es tractés, aquest nou projecte.

Josep Maria Valentí, “Chacho”, és un dels vèrtexs del triangle que va donar peu al naixement de la rumba catalana.
Maruja Garrido va ser musa de Dalí i parella artística d’Antonio Gades.
Lita Claver, la “Maña”, va ser una de les vedettes més importants de la nit del Paral·lel en l’últim terç del segle XX.

Junts han donat forma a aquest disc fresc, modern i agosarat, per la simple necessitat de passar-ho bé, sense més afany que el de gaudir i fer gaudir fent el que millor saben fer.

I per fer-ho s’han vist acompanyats per artistes de la talla de “Sicus” Carbonell. Ell ha estat el productor del treball per al qual s’ha envoltat d’alguns dels millors músics i coristes actuals de la rumba catalana membres o col·laboradors habituals de Sabor de Gràcia, La Troba Kung-fú o Peret.

El disc es presentarà en directe el dia 26 de febrer a la sala Luz de Gas de Barcelona i sis dies abans signaran discos al fòrum de l’FNAC Triangle.

Aquest treball va dedicat a Tío Toni, integrant del projecte inicial i el qual no ha pogut veure el disc acabat, on hi ha un interpretació pòstuma de la cançó “Mi bombón”.