‘El Drac i Sant Jordi’ avançament del nou disc d’El Sobrino del Diablo

‘El Drac i Sant Jordi’ és el primer single de Frankenstein, el novè disc de El Sobrino del Diablo.

Musicalment és una cançó de tall rythm and blues amb un punt “retro” en que col·laboren músics il·lustres com el pianista David “Boogie” Giorcelli i el multi-instrumentista Litus, amb qui la cançó està cantada a duo.

La lletra desmitifica el mite, col·locant el Drac i la princesa com a personatges positius i a Sant Jordi i al Rei com a negatius.

sobrino

‘Frankenstein’ és el nou disc de El Sobrino del Diablo. És el disc més llarg, ambiciós i heterogeni estilísticament parlant del seu autor. Està dividit en dues parts separades conceptualment. La primera (Frankenstein) conté deu cançons que basculen entre gèneres com el blues, el bluegrass, el pop, el rock progressiu i el Spoken Word. La segona part (amb deu composicions més), titulada com gest de complicitat al mestre Frank Zappa The return of Frankenstein, és igualment variada i conté reggae, rock, swing, ritmes celtes i fins i tot pop ballable.

El disc, produït pel mateix Sobrino, es va gravar en set estudis diferents (d’aquí també el títol Frankenstein, per estar fet per “trossos” ) i està gravat sense banda fixa però en ell col·laboren més de trenta músics.