Coneguem a … Tashkenti

Tashkenti és un grup d’Ontinyent (País València) format per Pau Barberà (veu i acordió), Joanet (percussió i veu), Pau Sanchis (teclats, guitarra rumbera i cors), Miki (trombó), Gustau (bateria), Piti (baix), Xavito (trompeta) i Cesk (guitarra).

Tashkenti en una imatge promocial (Font: www.tashkenti.com)

 

Després del bon resultat pel disc Batega (Kasba Music, 2012) i de tot un any amb una fructífera gira que els va llençar per festivals i sales de tot l’estat espanyol, arribant a traspassar fronteres cap a Itàlia, ara tornen amb el seu segon treball, Saba (Kasba Music, 2013).

Saba és un EP de quatre cançons. La rosa de los tiempos, L’amor, La evidéncia i Adeu. Són cançons treballades i carregades d’energia, que inciten a moure’ns amb una varietat d’estils, ritmes i sons mestissos d’arreu del món, amb tocs de cúmbia, rumba, swing, soul, reggae, rock, passant per la música ètnica africana i mediterrània, amb un so particular, molt més madur que es crea d’aquesta original i sorprenent banda de fusió de ritmes.

Un intens EP que dona fruit a un gran arbre ple d’intencions i sensacions viscudes, amb missatges que ens transporten a unes extenses rames de positivisme i d’esperança, de crítica social i d’inquietuds del dia a dia que condueixen a desfer-se de les barreres que ens posen, i que ja de per sí, posa la mateixa vida. Un grup molt viu i jove que ha trencat les paraules per poder emprar la substància que en elles penetraven i plasmar-les en cançons. Impregnats per l’entusiasme enèrgic i la frescor d’un directe que diu molt més d’ells i del seu espectacle; preparació, qualitat, forta posada d’escena i molt carisma és l’aliment que transporta aquesta saba.

En aquest EP han rebut les col·laboracions de diferents músics, de molt prestigi i propers al grup. Ells són Mohammed Moktarik, cantant marroquí, Luis Jiménez, guitarrista de “Mariem Hassan”, Antonio “El pelao”, percussionista àrab, Alberto Serrano, guitarrista de Fukop Family i Paul Evans, trompetista, entre altres amics que han plasmat el seu art.

Voleu conèixer millor a Tashkenti?

Web: www.tashkenti.com
Facebook: www.facebook.com/tashkentioficial
Twitter: @tashkenti

Trobareu l’EP en descàrrega gratuïta a la seva web