Coneguem a … "Projecte Mut"

Biografia del grup ‘Projecte Mut’

PROJECTE MUT neix a Eivissa al 2005 com al projecte en solitari del cantant i compositor David Serra (Statuas d Sal), juntament amb el músic i productor Joan Barbé (Ressonadors, Statuas d Sal). Aquests dos artistes pretenen endinsar-se al món del folk-rock en català utilitzant lletres de poetes eivissencs i pròpies, amb un remarcat so acústic, caracteritzat per la mescla de bateria i guitarres elèctrica i acústica amb el violí i instruments folklòrics pitiüssos, com ara les castanyoles, el tambor pagès o l’espasí.

Gràcies a una maqueta, David Serra i Joan Barbé aconsegueixen el primer premi als concursos Sargantana Rock ’06 i FesTerra ’09, participen al disc Ressonadors (treball que actualitza cançons populars d’Eivissa i Formentera) amb la cançó ‘Jo tenc una enamorada’, i actuen a diversos indrets de la comunitat catalanoparlant, com per exemple Barcelona, Perpinyà, Tarragona, Alcoi, València, Mallorca, Menorca, Formentera i a la seva ciutat natal, Eivissa. A més, participen a la fira Expolangues 2010 de París, al cicle Be Balears de Nova York (EEUU) i al Festival des Fontaines a Grans-Bouches du Rhône (França).
A finals de 2009 el grup presenta el seu primer treball de llarga durada, ‘Poèsica’, un disc amb 18 cançons enregistrades als Magrana Studios i produïdes pel tàndem Serra-Barbé, juntament amb el músic i productor Omar Gisbert. ‘Poésica’ va ser un èxit de vendes i de crítica.
A finals de 2011 el grup edita el seu nou álbum ‘Corda i Poal’, gravat a Magrana Studios. Un disc que pretén la recerca de la veu amagada a l’interior, la veu del cor, de les paraules i les emocions, i per suposat, segueix buscant la veu dels poetes. En aquest, Barbé i Serra segueixen unint poesia, folklore i rock, i posen música a poemes de Joan Ferrer, Esteve Portes, Iolanda Bonet, Toni Roca, Carles Fabregat i Bartomeu Ribes. En aquesta ocasió han incorporat instruments nous com l’ukelele, l’acordió o la flauta de polièster.
Podem destacar la presentació del digipack, amb un disseny molt elaborat, on es volia fer referència a la unió de binomis inseparables i duets de vida, com ho son la corda i el poal. Un conjunt d’il•lustracions dinàmiques i divertides, amb una cromàtica de colors càlids realitzades per l’artista eivissenc afincat a Barcelona Víctor Escandell.
Projecte Mut en directe:
DAVID SERRA: veu, guitarra acústica i elèctrica, harmònica
JOAN BARBÉ: guitarra elèctrica i espanyola, mandolina, ukelele, percussió, cors
Toni Amores: Baix, contrabaix
Frank Cogollos: Violí, percussió
David Adán: Bateria, percussió
Xico “Verro” Bufí: Tambor, flaüta, espasí, castanyoles

Font: