Coneguem a ...Recordem

Coneguem a … Els Catarres

REDACCIÓ auva!cat | 27/03/2013

Els Catarres són un grup de música pop-folk format per l’Èric Vergés, el Jan Riera i la Roser Cruells, coneguts popularment l’any 2011 gràcies a internet i a la seva ja famosa cançó “Jenifer”, cançó que parla de l’amor prohibit entre un patriota català i una xoni de Castefa. La cançó es va difondre per la xarxa i en tan sols quatre mesos, va passar el milió de reproduccions. Al llarg de l’estiu del 2011 van tenir un centenar de concerts a Catalunya.
El 29 de novembre de 2011 va sortir a la venda el seu primer disc anomenat Cançons 2011 (Discmedi Blau) amb 13 cançons, quatre d’elles inèdites, per primer cop es podia comprar un treball d’Els Catarres a les botigues, tot i que el grup també les va posar gratuïtament a Internet, tal i com havien manifestat que si mai fitxaven per una discogràfica, posarien com a condició el fet de poder seguir oferint la seva música gratuïtament. En total van vendre més de 5.000 discs.
El març de 2012 van guanyar el Premi Enderrock 2012 a la millor lletra de cançó per “Jenifer”.
Durant l’estiu de l’any passat van portar pels escenaris la Gira Bandarra 2012 amb la presentació de noves cançons, entre les quals, “Tintín” i “La Contorsionista”, aquesta última enregistrada amb la col·laboració d’Adrià Salas de La Pegatina.
Aquest 21 de març i coincidint amb l’arribada de la primavera, també ha arribat el nou disc anomenat Postals, disc amb 12 noves cançons que ja és a disposició de tots els seus seguidors amb descàrrega gratuïta mitjançant la seva web. La gira de presentació del nou disc serà el 12 d’abril, al Festival Strenes que es cel·lebrarà a la sala La Planeta de Girona.

Comment here