Coneguem a … cratOR

REDACCIÓ | 22/05/2013

cratOR està format per cinc amics amb un grapat d’anys d’experiència i s’ha convertit en un dels grups amb més projecció de les Terres de l’Ebre.

Els components de cratOR en una imatge promocional del grup

Tot i la seva joventut (tots el seus components tenen 24 anys) el grup ha actuat a diferents festivals com el Festour o el Delta Sound Festival. Han compartit escenari amb grups referents com Obrint Pas, Pep Sala, Els amics de les Arts o Els Pets. Paral·lelament, també han actuat en sales de concerts com Mephisto, Razzmatazz, Luz de Gas…
En els darrers anys han quedat finalistes de diferents concursos musicals, entre els que cal destacar la segona posició al concurs a nivell estatal Emergenza (2010), tot i cantar en català. També han rebut premis per la seva trajectòria (Ebre Líders 2010), i molt bones crítiques, tant per l’àlbum Males llengües com pel videoclip del seu primer single Baobab, que han editat ells mateixos i que amb només sis mesos ha rebut més de 10.000 visites al youtube, fet que suposa rebre més de 1500 visites al mes.
A principis d’abril va sortir a la venda Males llengües, el primer treball d’estudi del grup Crator. L’àlbum l’ha editat el segell L’Indi Music, sota la mirada atenta de Pep Sala, que ha exercit de productor del disc.
Amb temes carregats d’energia i que segueixen l’estil definit i coherent que ha caracteritzat el grup durant els darrers anys. Un estil construït meticulosament sobre una base rock que s’aguanta gràcies a unes melodies de veu interessants, acompanyades per unes guitarres potents i uns sintetitzadors que intenten donar-li un acabat més fresc i suggerent.
La banda ha intentat buscar en aquest disc l’equilibri entre la intensitat vibrant i l’elegància, cuidant cada nota amb delicadesa per a aconseguir un disc intens i modern sense deixar de ser agradable i sofisticat. Emmarcat en una cultura musical innovadora i transgressora.
Tot i el poc temps de trajectòria del grup CratOR, ja han rodat sobre els escenaris de les Terres de L’Ebre, la sala Zero de Tarragona, Luz de Gas i la Sala Apolo de Barcelona, Menorca, Prada de Conflent ,Toulouse, Vinaròs…
El passat 18 de desembre van actuar al Palau de la Musica Catalana dintre el cicle BandAutors 2012/2013.

Videoclip del tema Baobab del disc Males llengües (L’Indi Music-2013)

Voleu conèixer millor a cratOR?

Bandcampcrator.bandcamp.com
Facebookwww.facebook.com/cratormusic
Soundcloudsoundcloud.com/cratormusic
Spotifyopen.spotify.com
Webwww.crator.cat
MySpacenew.myspace.com/cratormusic