‘Combatents en nom d’Al·là’, d’Anna Teixidor Colomer

‘Combatents en nom d’Al·là’ de Catalunya al Gihad (Ara Libres, 2016), és un llibre de la periodista Anna Teixidor on ens explica el camí que fan molts joves de Catalunya a la Gihad. El llibre és fruit d’una rigorosa investigació i conté testimonis en primera persona.

003595f1-87ba-4cc9-8e08-90ff57e8d488

Qui fou el primer català que va marxar a Síria? Com són aquests joves que abandonen Catalunya i arrisquen la vida per la seva idea de l’islam? Són víctimes de sofisticades eines de reclutament o culpables d’haver-se deixat enganyar? I quin paper hi té la dona? Quins són els perills actuals i què hi podem fer?

Fruit d’una intensa investigació, amb casos reals i testimonis en primera persona, Combatents en nom d’Al·là dóna veu a aquests joves que han viscut aquest procés de radicalització gihadista al nostre país. Des del combatent que lluita a Síria, la vídua conversa del màrtir que enalteix la decisió del difunt marit, la confi dent de la policia, fi ns al testimoni d’aquells que volen sortir d’Estat Islàmic…

Una visió excepcional del gihad a casa nostra. Una investigació corprenedora que descriu un viatge sense retorn: de Catalunya al gihad.

El passat dilluns 29 de febrer de 2016 va arribar a es llibreries.

Anna Teixidor (Figueres, 1978). És llicenciada en humanitats i periodisme, i doctora en comunicació social per la UPF. Va rebre el premi Joan Givanel i Mas de comunicació social per la seva tesi doctoral sobre la biografia del polític i escriptor Josep Puig Pujades i és autora de llibres i articles sobre el republicanisme federal del primer terç del segle XX. Actualment és periodista de TV3 i coautora de diversos reportatges pel al programa 30 minuts, entre els quals cal esmentar “A la recerca del paradís”, una intensa investigació a l’entorn del gihadisme.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.