General

‘Com un record d’infantesa’ de Feliu Ventura.

Ja a les llibreries la novel·la ‘Com un record d’infantesa’, el debut en la narrativa del cantautor Feliu Ventura.

Comun-record-d-infantesa

Sembra Llibres publica el debut en la narrativa de Feliu Ventura. Després de vint anys emocionant-nos amb cançons, el cantautor de Xàtiva ens ofereix ara una reveladora novel·la il·lustrada per Daniel Olmo. Enllaçant les lluites populars de Xile i casa nostra, aquesta història de compromís i memòria ens acosta a la figura d’Ovidi Montllor, així com a les ferides i esperances dels qui van combatre les dictadures militars.

A ‘Com un record d’infantesa’, el protagonista és un jove xilè dibuixant de còmics que va perdre els pares en un accident de cotxe quan era un infant. Des d’aleshores ha viscut amb el seu avi, un vell republicà exiliat. L’última voluntat d’aquest i un missatge ocult en un disc d’Ovidi Montllor el portaran al cor del País Valencià, on coneixerà Martina, una antiga militant revolucionària xilena, i la seua filla Violeta. Amb elles resseguirà el fil d’un secret familiar que el canviarà per sempre.

Feliu Ventura (1976 a Xàtiva). És llicenciat en Filologia Catalana i ha exercit de professor a secundària. Durant vint anys de trajectòria com a cantant i autor de cançons ha publicat vuit discos: L’única diferència, Estels de tela, Barricades de paper, Que no s’apague la llum (amb Lluís Llach), Alfabets de futur, Música i lletra, Vers l’infinit i Referents. També ha col·laborat amb músics de tot arreu: escrivint cançons per a d’altres o en la contínua cerca d’una veu pròpia. Ha merescut diversos premis i reconeixements i ha realitzat gires per tota la nostra geografia i per països com Xile, l’Argentina o l’Uruguai. Fruit d’aquesta experiència a l’Amèrica del Sud va nàixer el documental La memòria de la música, un retrat dels escenaris de les lluites populars a Xile a partir de la música de Víctor Jara. Com un record d’infantesa, el seu debut en la narrativa, és una continuació d’aquesta voluntat de recuperació de la memòria històrica, ara a partir de les cançons d’Ovidi Montllor.

Comment here