Cinema – Lincoln

Títol: Lincoln
Duració: 149 min. País: USA
Estrena a Espanya: 18.12.2012
Director: Steven Spielberg
Repartiment:
Daniel Day-Lewis: Abraham Lincoln
Sally Field: Mary Todd Lincoln
David Strathairn: William Seward
Joseph Gordon-Levitt: Robert Lincoln
James Spader: W.N. Bilbo
Hal Holbrook: Preston Blair
Tommy Lee Jones: Thaddeus Stevens
Walton Goggins: Clay Hutchins
John Hawkes: Robert Latham

 Sinopsi:

1865, mentre la Guerra Civil Americana s’acosta a la seva fi, el president Abraham Lincoln proposa la instauració d’una esmena que prohibeixi l’esclavitud als Estats Units. No obstant això, es presenta un gran dilema: si la pau arriba abans que s’accepti l’esmena, el Sud tindrà poder per rebutjar i mantenir l’esclavitud, si la pau arriba després, centenars de persones seguiran morint al front. En una carrera contra rellotge per aconseguir els vots necessaris.
La pel·lícula de Steven Spielberg ens permet submergir-nos en els moments més perillosos i reveladors del líder americà, en una època en què la fosca ombra de l’esclavitud creix i en la qual un país dividit per la guerra ha de ser unit.
Es desenvolupa un drama d’enorme riquesa humana amb els esforços de Lincoln per posar fi a la devastadora Guerra Civil. Però no lluita simplement per acabar la guerra, sinó també per aprovar la 13 ª Esmena i abolir de manera permanent l’esclavitud, en un acte de veritable empenta. Per això, haurà de valer-se de tota la seva capacitat, coratge i fortalesa moral que el portarien finalment a convertir-se en llegenda. Haurà d’assumir l’impacte de les seves accions en el món i en les persones que estima. Però està en joc el que sempre li ha importat més a Lincoln: obligar el poble americà i als membres del seu govern amb idees oposades a canviar el rumb cap a un bé major per a tota la humanitat. 
Trailer:

Pàgina web oficial de la pel·lícula: http://www.thelincolnmovie.com/