Cinema – El Hòbbit: Un viatge inesperat

Títol: El hòbbit: Un viatge inesperat
Títol original: The Hobbit: An Unexpected Journey
País: USA
Estrena a USA: 2012.12.14
Estrena a Espanya: 2012.12.14
Productora: New Line Cinema (Warner Bros), Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Director: Peter Jackson
Guió: Peter Jackson, Fran Walsh, Guillermo del Toro & Philippa Boyens
Repartiment: Ian McKellen, Martin Freeman, Cati Blanchett, Orlando Bloom, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Andy Serkis, Richard Armitage, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Stephen Fry, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, James Nesbitt, Dean O’Gorman, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Conan Stevens, Ken Stott, Jeffrey Thomas, Aidan Turner, Luke Evans, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Barry Humphries
Qualificació: No recomanada per a menors de 7 anys
Sinopsi:
El director guardonat amb un premi de l’Acadèmia Peter Jackson ens ofereix “El Hobbit: Un viatge inesperat”, la primera part de l’adaptació de la El Hobbit, de JRR Tolkien.
L’aventura segueix el viatge del protagonista Bilbo Bolsón, que s’embarca en la recuperació del tresor i del regne nan de Erebor arrabassats pel terrible drac Smaug. Arribat de sobte pel mag Gandalf el Gris, Bilbo es troba acompanyat de tretze nans dirigits pel llegendari guerrer Thorin Escut de roure. El seu viatge els fa endinsar-se al bosc creuant terres perilloses, on es trobaran amb trasgos, orcs, wargos salvatges, aranyes gegants, canvia pells i bruixots.
Encara que el seu objectiu era la Muntanya Solitària d’Orient, primer van haver d’escapar dels túnels dels trasgos, on Bilbo es troba amb la criatura que canviarà la seva vida per sempre. Gollum.
Aquí, tot sol amb Gollum a la vora d’un llac subterrani, el senzill Bilbo Bolsón no només descobreix, i es sorprèn, de l’astut i valent que pot arribar a ser, sinó que es fa amb el “tresor” de Gollum, un anell que posseeix qualitats molt útils. Es tracta d’un senzill anell d’or lligat al destí de la Terra Mitjana fins a un punt que Bilbo ni tan sols pot imaginar.

Trailer: