«Alè de taronja sencera» el segon llibre del cantautor Cesk Freixas. Després de l’exitós ‘Paraules per a Gaeta’, publica a Tigre de paper un recull de 68 peces de poesia social que mostren la seva visió del món d’una forma intimista.
Després de l’exitós ‘Paraules per a Gaeta’, Cesk Freixas publica ‘Alè de taronja sencera’, un recull de 68 peces de poesia social que mostren la seva visió del món d’una forma intimista.
Alè de taronja sencera és també el seu primer poemari i la temàtica gira al voltant de les relacions d’independència en tres grans eixos: l’organització social, el territori i l’univers emocional. Els relats de Paraules per Gaeta i les seves cançons ja havien treballat en aquest horitzó de noprecarietat i plena felicitat que enllaça amb les lluites de l’esquerra anticapitalista.
Transportat al terreny poètic, Freixas ha intentat fer fotografies molt més crítiques i autocritiques del que ja està acostumat. I ho ha fet amb poesia, “un gènere de quilòmetre zero amb un mateix que, com la cançó, permet buscar la sinceritat sense perjudicis ni barreres.” A Alè de taronja sencera hi ha un crit per les relacions sinceres i de no-dominació que va d’allò més personal a allò més polític.
Freixas afegeix aquest llibre als seus cinc treballs discogràfics publicats. Dues vessants creatives d’un autor compromès amb el país i amb la societat, d’un ferm defensor de la cultura com a eina per compartir coneixement i canviar el món.
El proper dimecres 30 de març a les 19:00 h a l’Espai Vilaweb hi haurà la presentación d’Alè de taronja sencera, Cesk Freixas estarà acompanyat pel periodista Ricard Ustrell, l’escriptor Roc Casagran, que ha fet el pròleg del llibre, el psicòleg Rubén Sánchez, autor de La Mirada de Michonne que vincularà el títol i el contingut del llibre amb la destrucció del mite de la mitja taronja, i la periodista Bel Zaballa, que recitarà alguns dels poemes d’Àlè de taronja sencera.
En paraules de Cesk Freixas:
Alè de taronja sencera és un recull de versos per tornar-nos a reafirmar en la idea que respirar, que viure, significa no deixar mai d’obrir horitzons.
Comment here
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.