Carles Sanjosé (Sanjosex) i Carles Belda preparen un nou disc i un espectacle conjunt de cara a la tardor

Carles Sanjosé (Sanjosex) i Carles Belda preparen un nou disc i un espectacle conjunt de cara a la tardor, els músics revisen junts el cançoner de tradició oral Càntut.
El projecte, basat en la revisió de les cançons de transmissió oral recollides al cançoner Càntut, es va proclamar guanyador de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional.

Sanjosex-Belda
Foto: Bankrobber

El nou projecte conjunt de Belda & Sanjosex neix íntimament lligat al cançoner online Càntut: Cançons i músiques dels avis, que aglutina el cant de tradició oral de les comarques gironines, amb més d’un miler de cançons documentades. Càntut donarà peu aquesta tardor a un nou festival homònim a Cassà de la Selva (del 18 al 20 de novembre), on també es podrà veure aquest nou espectacle.

Una dotzena de les cançons recollides a Càntut seran la matèria prima del disc que l’empordanès Carles Sanjosé (ànima del grup Sanjosex) i l’acordionista vallesà Carles Belda (Pomada, Mesclat, el conjunt Badabadoc…) ja estan enregistrant aquests dies als estudis Music Lan i que publicarà Bankrobber a la tardor. Col·laboren amb ells la violinista Coloma Bertran (Les Violines, Orquestra de Cambra Terrassa 48…) i el multiinstrumentista Jordi Casadesús (La iaia i Núria Graham, entre d’altres). Els quatre músics portaran les tonades triades a una nova dimensió, amb un peu aferrat a la tradició i l’altre a l’avantguarda.

Com a guanyador del premi Teresa Rebull, l’estrena de l’espectacle tindrà lloc a la Fira Mediterrània de Manresa entre el 6 i el 9 d’octubre. Posteriorment es veurà als festivals Càntut de Cassà de la Selva i a Barcelona dins el Connexions, ambdós coproductors del projecte.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.