Cançons d’ara, nou disc de Jordi Montañez

El cantautor Jordi Montañez ha engegat un projecte de micromecenatge, mitjançant la nova plataforma de país totSuma, per finançar el seu segon treball discogràfic, Cançons d’ara. Un disc que editarà la discogràfica valenciana Mésdemil i que suposa un canvi pel que fa a la concepció estètica dels temes. Ha comptat amb la feina del productor musical Pau Romero, que ha fet els arranjaments i la producció de tot el disc (així com també totes les guitarres i instruments de corda pinçada), i ha estat gravat amb Dídac Fernández (bateries i percussions), Climent Lanaspa (baix elèctric) i JJ Caro (teclats).
La presentació oficial amb banda d’aquest disc serà el 31 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia (Barcelona) i les entrades es poden aconseguir com a recompensa del totSuma amb algunes de les aportacions.
Aquest nou llarga durada suposa un punt d’inflexió pel que fa a l’estètica: més eclèctic i elèctric que el primer, donant un pes important als arranjaments pensats per aquest format de banda pop/rock. Les lletres continuen la línia començada amb el primer disc, Dolça Victòria, atribuint molt de pes a la lírica i en com el context social i econòmic afecta les nostres relacions quotidianes. El títol del disc, Cançons d’ara, neix a partir de l’article que va escriure Lluís Serrahima al 1959 titulat Ens calen cançons d’ara, i que és considerat com un dels textos fundacionals de la Nova Cançó Catalana.
Montañez vol reivindicar així la vigència de la paraula dels nostres referents de la Nova Cançó i adaptar-la a una estètica musical actual. Ens continuen calent cançons d’ara.