Expressions

‘Bratislava o Bucarest’, de Manel Ollé

Surt a la venda ‘Bratislava o Bucarest’, l’obra guanyadora del darrer Premi Sant Cugat de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater.

Manel Ollé és l’autor d’aquest poemari que s’ha endut el de la 12a edició d’aquest premi, que la ciutat de Sant Cugat dedica a un dels intel·lectuals catalans més importants del s.XX

L’acte de presentació d’aquest poemari tindrà lloc el diumenge, 27 d’abril, a les 18:00 h al Cafè Auditori amb un recital de poesia amb els poetes Anna Garcia Garay, Jaume Subirana i Manel Ollé.

Amb l’obra ‘Bratislava o Bucarest’, Ollé ha aconseguit la unanimitat del jurat, que n’ha destacat la qualitat i l’ambició, en la seva forma i el seu contingut.

El Premi Ferrater va néixer l’any 2002 de la iniciativa civil (la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater) amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat i Edicions 62 per tirar endavant aquest projecte. El premi té una dotació de 7.250 euros lliures d’impostos, una escultura de Pep Codó i el compromís de publicació del poemari a Edicions 62.

bratislava

‘Bratislava o Bucarest’ és un sol poema de 650 versos dividit en 15 seccions i vol ser una exploració de la pròpia consciència, que el lector mediti sobre el seu propi pensament (a través d’unes imatges que apareixen en el text com en una cascada), una mena de reflexió sobre la meditació entre el moviment i la quietud que es defineixen en els seus versos.

Aquesta edició del poema ‘Bratislava o Bucarest’ es completa amb una sèrie de cinc dibuixos d’Àlvar Farré, que en fan una lectura, i d’una “Caixa de ressonància” que conté els passatges d’obres alienes represos o al·ludits en el poema.

Comment here