Bongo Botrako – Revoltosa

El grup tarragoní Bongo Botrako ha llançat “Revoltosa” el seu nou videoclip amb antiavalots que ballen i provoquen a manifestants.

Al vídeo dirigit per Humbert Aparicio, un grup d’antiavalots vestit amb tot l’uniforme, escuts i porres, va a controlar i reprimir una manifestació popular encapçalada amb la frase de la tornada de la cançó: “Te quiero revoltosa’. El cos de policia comença a ballar al ritme de la música, provocant i encarant-se als manifestants, mentre la banda de Bongo Botrako toca en directe en una plaça propera.

Els antiavalots ballen ballet, breakdance, fan malabars amb les porres i es burlen de la protesta. El cos de policia apareix per apallissar als integrants del grup mentre aquests segueixen tocant la cançó. A partir d’aquest moment, l’actuació dels antiavalots es torna violenta i comencen a carregar contra els manifestants, als quals peguen amb les porres i arrosseguen per terra.

Crítica a la violència policial.

El grup Bongo Botrako utilitza el videoclip del tema ‘Revoltosa’ com a queixa artística contra la violència desmesurada de les actuacions de la policia a les manifestacions. En tot moment es mostra als antiavalots gaudint amb les càrregues i les agressions als ciutadans que van a la protesta, i el clip acaba mostrant com els policies celebren la seva violenta actuació brindant amb cervesa i felicitant.

Totes les escenes estan rodades en un ambient ple de fum, simulant així els gasos lacrimògens que solen utilitzar els antiavalots per reprimir manifestacions violentes. Moltes de les imatges gravades guarden certa semblança amb algunes captures reals de violència policial en anteriors manifestacions.

Banda sonora de campions

El grup de Tarragona es va fer famós per la cançó que va acompanyar la selecció espanyola de bàsquet en la passada Eurocopa 2011. La cançó “Todos los días sale el sol, chipirón” va ser el tema escollit com a banda sonora per a la competició que va coronar als espanyols com els millors jugadors de bàsquet d’Europa.

Font: El Periodico