GeneralLLIBRES

BERTA DÁVILA PUBLICA EL LLIBRE ‘LA FERIDA IMAGINÀRIA’

LA FERIDA IMAGINÀRIA

Berta Dávila

  • Enquadernació: rústica cosida
  • Format: 21 x 14 cm
  • Núm. de pàg.: 144
  • ISBN: 978-84-126394-8-3
  • Gènere: ficció

Sinopsi


La ferida imaginària explica la història de dues parelles de germanes que s’han distanciat, dos peixos taronges i una oca domèstica. És també la història dels habitants del poblet de Soutelo, prop de Viveiro, al nord de Galícia.

Falta poc perquè es produeixi el primer eclipsi solar total que es podrà veure en aquesta zona del món en molt de temps, però cap de les protagonistes no té un interès especial en el fenomen.

Totes quatre estan submergides en la seva pròpia foscor; fugen, però no sempre saben de què, i cerquen consol refugiant-se en mons alternatius. Com si fossin cossos celestes, els personatges de la novel·la s’influeixen els unsals altres sense tocar-se.

La novel·la aprofundeix en la possibilitat que viure no tingui un propòsit i en la influència que el desarrelament i les mancances exerceixen sobre els somnis i el futur.

L’Autora


Berta Dávila (Santiago de Compostel·la, 1987) és novel·lista i poeta. Ha rebut dues vegades el Premi de la Crítica Espanyola en llengua gallega pel poemari Raíz da fenda (Xerais, 2013) i la novel·la Carrusel (Galaxia, 2019), traduïda al castellà per l’Editorial Barrett. És també autora d’O derradeiro libro de Emma Olsen (Galaxia, 2013), premi de l’Asociación Galega de Editores al millor llibre de ficció.

Ha obtingut alguns dels premis de novel·la més importants de la literatura gallega, com ara el premi Xerais, el García Barros o el de Narrativa Breve Repsol.

La seva novel·la Os seres queridos (Xerais, 2022; Destino, 2022) ha rebut el premi Follas Novas al millor llibre de 2022, i el Premio da Crítica Galicia 2023.

En l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, és autora de diverses novel·les, entre les quals destaquem Un elefant a la sala d’estar (Xerais, 2022; Sembra Llibres, 2023), premi Jules Verne de Literatura Xuvenil 2021.

La ferida imaginària és la seva darrera novel·la i ha sortit publicada al mateix temps en gallec (Xerais) i en Castellà (Destino).

Vols llegir l’entrevista feta a Berta Dávila? – Ves-hi →