‘Bandautòrium’, nou disc d’Andreu Valor

Andreu Valor torna i ens sorpren amb un disc de cançons clàssiques i inèdites del seu repertori, interpretades amb la banda SEM Santa Cecília de l’Olleria. Com el títol deixa entreveure, Bandautòrium (Mésdemil, 2016), és un treball de fusió musical del cantautor i la banda.

En aquest projecte s’estudia la complementació entre la cançó d’autor -unida indispensablement a la direcció dels instruments arrelats a la societat valenciana (i sobre tot a la formació del propi cantautor, que han crescut entre ells)- amb la intenció de crear espais originals de fusió i creativitat que ens recorden la nostra essència i hi aporten originalitat. “El pes sobre la música arreu del territori valencià recau sobre les Societats Musicals. La renovació i evolució, en qualsevol aspecte, depenen del nostre desig de créixer, arriscar-nos, aprendre uns dels altres, aportar-nos coses mútuament”. Així és com ho entén el cantautor contestà, una de les parts d’aquesta fusió.

Han estat mesos de feina durant els quals el director, músic, compositor i arrangista Ramon Garcia i Soler, ha dut a terme un estudi previ d’arranjaments i sonoritat, per tal d’adaptar les peces del cantautor al format banda. Garcia també ha estat l’encarregat de dirigir la Banda SEM Santa Cecília de l’Olleria durant l’enregistrament del disc. Totes les lletres són d’Andreu Valor, excepte tres poemes musicats d’autors ben nostres com són Vicent Andrés Estelles, Vicent Valls i Manel Garcia Grau.

Pel que fa a les col·laboracions, Andreu Valor s’ha envoltat d’artistes reconeguts en el nostre panorama musical actual. A les veus, hi han participat Mireia Vives (“Mentre sol autogestione el meu plaer”), Guiem Soldevila (“Tornarem a caure”), Tomàs de los Santos (Dies que vindran), Esteve Tortosa d’Auxili (“Història d’un amor alternatiu”), Borja Penalba (“Vertigen”) i Berta Iñíguez (“El Progrés”). Moisés Olcina ha tocat el saxofó en “Ací em pariren”, “La tinença” i “Dies que vindran”.

La producció de Bandautòrium ha estat dirigida i realitzada per Andreu Valor i Blai Antoni Vañó Vañó. El disc l’ha enregistrat, mesclat i masteritzat Blai Antoni Vañó Vañó, entre la Sala Gomis d’Ontinyent i l’Estudi 4M de Muro. La fotografia i disseny són de Ray Martínez.

Amb tot, en paraules d’Andreu Valor: Aquest treball reflexa “el desig de convertir el recital en una banda sonora momentània dels assistents on el missatge i la força harmònica de la banda els emocionen per uns instants o eternament”.

Cartell Bandautorium - Cocentaina (AMB LOGOS)

La gira Bandautòrium portarà a Andreu Valor a tocar amb les Societats Musicals de nombroses localitats. Aquestes són les primeres dates confirmades:

• 8 de juliol a Cocentaina
• 9 de juliol a L’Olleria
• 2 d’octubre a Castelló de la Ribera
• 29 d’octubre a La Sènia
• 12 de novembre a Ontinyent

Font: Mésdemil

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.