GeneralRecomanemRecordemSala de PremsaVideoclips

“Black is beltza ASM sessions”, un disc cuinat a foc lent entre Fermin Muguruza i Chalart58

Avui divendres 25 de novembre, es publica “Black is beltza ASM sessions”, un àlbum producte de l’exposició a Barcelona vinculada al còmic “Black is beltza”. Fermin Muguruza i Chalart58 ens ofereixen un disc cuinat a foc.

48b1b65c-518e-4438-a424-6182e790f7fb

En el treball, a més, participen nombrosos amics de tots dos artistes, com explica el mateix Muguruza al full promocional: “Madjid Fahem guitarrista de Manu Chao i company en la gira Jai Alai Katumbi Express, Miryam “Matah”, Willy Fuego, Amparo Sánchez o el mateix Gerard. Col·laboren també nous còmplices de viatge que he anat coneixent en aquests anys com el sector de New Orleans, els japonesos de Tex & Sun Flower Seed amb els quals em vaig presentar al Festival Esperanzah del 2015, el jamaicà Skarra Mucci, els algerians Yacine i Amel Zen, Joan Garriga de La Troba Kung-Fu, o Víctor Navarrete, baixista cubà que m’acompanya des de fa ja 10 anys en els meus diferents projectes. Però també obrim el micròfon a una nova generació de músics que connecten amb aquesta idea de la trobada musical, de l’aprenentatge a través de la col·laboració, de generar espais de trobada que provoquin xarxes de comunicació, que creen comunitat, com el Sr. Wilson, el grup Green Valley, Makady i les raperes que van participar en l’activitat de l’Akelarre Rap; des de Catalunya, BocadeBaba, des del País Basc, Aneguria i la Basu, i des de Palestina Maysa Daw”.

Aquest darrer estiu, Muguruza es va establir per unes setmanes a Barcelona on va organitzar l’exposició “Black is beltza” i va realitzar una residència artística a la qual va convidar tots aquests amics músics: “El resultat de les gravacions, és aquest volum II de l'”Irun Lion Zion in DUB”, que hem anomenat “Black is Beltza ASM Sessions”, i que a diferència del primer, no és una recopilació, sinó que presenta temes nous creats durant aquestes tres setmanes de residència (del 20 de juny al 10 de juliol del 2016) i una versió del clàssic de Radio Futura “La Negra Flor”, tema obligat perquè cada dia ens trobàvem cantussejant la tonada “al final de la rambla me encontré con la negra flor” en arribar al nostre habitacle a l’ASM, antic convent dels Agustins Descalços, a la rambla Santa Mònica, vestíbul del port”.

“Irun Lion Zion in DUB”, és un disc de l’any 2007, inspirat per un tema del mateix Chalart58 per al qual Fermin Muguruza va anar “recopilant peces d’amics als quals ens unia aquest punt de trobada en què s’havia convertit la música dub, un espai alliberat, melting pot o gresol a la cruïlla de camins que proposava des de la meva ciutat, Irun”.

Font: Kasba Music

Comment here